Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie torba/plecak w podroz

Cześć,

wybieram się w najbliższym czasie w podróż z plecakiem, pierwszy raz zamierzam też intensywnie robić fotki i nie mam zielonego pojecia w co zapakowac sprzet foto.

Aparatu będę używał zarówno podczas przemieszczania się z plecakiem jak i wypadów z miejsca noclegu.

Z tego względu plecak foto odpada. Jaka jest alternatywa? Wielka prostokątna torba na foto? boje się przeciążenia i wolałbym uniknąć ostentacyjnego obnoszenia się ze sprzętem.

Myślałem więc nad torbą http://allegro.pl/torba-foto-crumple...439983882.html
    oraz znalazłem jeszcze jedną (nie pamiętam nazwy, ale miała super patent z rozpinanym suwakiem od góry, przez który można było wyciągnąc aparat, bez konieczności uchylania klapy - niestety nie była dostępna w Polsce).

Zależy mi na tym żeby body z obiektywem było łatwo dostępne i żeby można było coś tam jeszcze włożyć oprócz sprzętu np. picie, książkę (będzie moim bagażem podręcznym).

Czy są jakieś alternatywy żeby można była zarówno przenosić sprzęt podczas wypadów jak i całej podróży?

Jakie patenty i konkretne modele polecacie?

Cały sprzęt to: D 5000 + N 18-200 + N 50 + S 70-300 + Netbook (chciałbym w perspektywie nosić w niej większy aparat jak D 700)

Proszę poradzcie coś, bo mam straaszny mętlik w głowie.

Pozdrrr
    M.

Domyślnie

Torba, której nazwy nie pamietałem to Tenba Messenger

Domyślnie

Przy Twoich oczekiwaniach to nie wychodzi nic innego, jak spora torba foto. Po pierwsze - po co Ci 18-200 i 70-300? Te 100 mm jest mało użyteczne w większości realnych sytuacji, bardziej by Ci się przydało 35/1,8 IMHO. Po drugie - po co chcesz na wyjeździe nosić netbooka przy sobie? Przy pewnej dozie kompromisów moje typy to Tamrac Velocity x7 lub x8 oraz Kata 3n1-10/20 (lub 11/22).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Może nie będzie to 70-300, ale 10-24, w każdym razie chciałbym żeby to wszystko ewentualnie się zmieściło. Oczywiście netbook będzie zostawał w domu, co nie zmienia faktu, że przemieszczając się z miejsca na miejsce będę musiał go jakoś przenosić. Chciałbym bardzo uniwersalną torbę, może za bardzo.
    Co do proponowanego Tamraca, to tam chyba nic więcej (książka, gazeta, picie, kanapka) się nie zmieści?vA co do Kata to mi toto wygląda na plecak? a z plecakiem foto i głównym z dobytkiem może być słabo...

Domyślnie

A pojedz chłopie do sklepu fotoraficznego i poogladaj podotykaj przymierz. Kurcze plecak i torbę można kupić przez internet ale dopiero jak się wie co.
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Str8 Zobacz posta
    Może nie będzie to 70-300, ale 10-24,
    To już rozsądniej.

Oczywiście netbook będzie zostawał w domu, co nie zmienia faktu, że przemieszczając się z miejsca na miejsce będę musiał go jakoś przenosić.
    W plecaku z resztą bambetli?

Co do proponowanego Tamraca, to tam chyba nic więcej (książka, gazeta, picie, kanapka) się nie zmieści?
    Nie. Za to jest to bardzo płaska i poręczna torba, którą można względnie wygodnie nosić ze średnim plecakiem (u mnie: Alpinist 45) i jeszcze bez większego problemu robić foty bez rozjuczania się.

A co do Kata to mi toto wygląda na plecak?
    To może być plecak, ale też i sling - paski można konfigurować na 3 (a właściwie 4) sposoby.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Pojeździłem dziś po sklepach i wybór badł na plecako-torbę z naciskiem na plecak tj. Tamrac Evolution 8, wstępnie jestem zachwycony oraz polecam Rimex z Wesołej, tak powinny funkcjonować wszystkie sklepy, pełen profesjonalizm

Pozdr. i dzięki za pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów