Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 149

Wątek: D300 vs D300s

Domyślnie

ale tu nie o wymiane przeciaż chodzi a o różnice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    Tak więc muszę wybrać body, które z paroma szkiełkami będą moim narzędziem pracy w fotografii portretowej,albumowej i okolicznościowej a także krajobrazu i architektury.
    Wiem że dużo zależy od szkiełek, ale sam korpus to też ważna część...

Tak więc proszę o pomoc- zależny mi głównie na opiniach użytkowników którzy mieli przyjemność pracy z tymi dwoma modelami
    Jednak w Twoim przypadku zastanowiłbym się nad D700, ale jak ma być o tych dwóch to:
    Wymieniłem D300 na D300s ze względu na widoczną poprawę AF i to był jak dla mnie podstawowy warunek ( ale ja samoloty lubię fotografować i szybki oraz celny AF to dużo daje ).
    Jak wspomniano do D300s dołożyli D-lighting, no i jednak te dwie karty się przydają, szczególnie w opcji NEF+jpeg oraz przepełnienie. Kręceniem filmów się nie zajmuję, więcej różnic nie znalazłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Jak wspomniano do D300s dołożyli D-lighting
    Tadziu, ale w D300 jest D-lighting.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Tadziu, ale w D300 jest D-lighting.
    No to się rozpędziłem, ale zapomniałem o tym, dawno jej nie miałem w rękach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Jednak w Twoim przypadku zastanowiłbym się nad D700
    Też kupiłbym D700 ale nie mam kasy.Jak kupie D700 to nie będę mieć porządnego szkiełka do body, a kitowego obiektywu do tego sprzęciku nie podłącze(18-55)...
    N14-24/2.8 N70-200/2.8 N85/1.4 N50/1.8 Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ostatnio widziałem kilka sztuk D700 z drugiej ręki które się sprzedały po cenie nowego D300s. Sam jestem posiadaczem D300 i żałuję że nie dołożyłem do D700.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Ostatnio widziałem kilka sztuk D700 z drugiej ręki które się sprzedały po cenie nowego D300s. Sam jestem posiadaczem D300 i żałuję że nie dołożyłem do D700.
    O,tutaj już są widoczne różnice uzasadniające większy wydatek.Bo argument typu- dwa gniazda pamięci jakoś mnie nie przekonywuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    O,tutaj już są widoczne różnice uzasadniające większy wydatek.Bo argument typu- dwa gniazda pamięci jakoś mnie nie przekonywuje.
    Dobrze, że tylko Ciebie. Jak będziesz kiedyś miał okazję z tego dobrodziejstwa skorzystać to wtedy się przekonasz

Domyślnie

Miałem kiedyś sony R1, miał 2 gniazda
    A tak w ogóle to autor wątku mógłby się bardziej określić, co do swoich preferencji.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Czy w D300s można transferować zdjęcia miedzy kartami. Powiedzmy jedną kartę traktować jako roboczą i tu zapisywać pliki by potem wszystkie lub wybrane tylko przenieść na drugą kartę ?

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów