Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Wiki :-)

Domyślnie Wiki :-)

W roli głównej kuzynka Wiktoria.

1.

2.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

marniutko
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

niestety kosz z poziomu aparatu. Beznadziejne.

Domyślnie

usunięcie koloru to jeszcze nie jest konwersja do bw ogólnie za przedmówcami ...

Domyślnie

Dokładnie za przedmówcami... - nie do publikacji...
    MarcinWilk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

auto BW czy co
    popracuj nad BW
    Podpis niezgodny z regulaminem forum.

Domyślnie

Ja stane w obronie tych którym już się nie chce komentować dlaczego słabo i beznadziejnie. Jeżeli osoba nie jest w stanie zauważyć oczywistych błędów którymi są kadr, kompozycja, brak światła, nieostrość, zła konwersja, przypadkowe pstryki no to co tu komentować. Również się załamuje oglądając foty co niektórych. Kiedyś napisałem że ciężko jest obiektywnie stwierdzić czy fota jest dobra czy nie jeżeli bohaterem jest najbliższa osoba, ale trochę samokrytyki jednak powinno się mieć. Może z innej beczki - zapytam teraz ja autora - co tobie w tych ujęciach się podoba i czy nic nie masz im do zarzucenia, lub co w nich ci się nie podoba i czy coś w nich chciał byś zmienić?
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Jak już na chłodno przemyślałem tą sytuację, to doszedłem do wniosku, że tu chyba chodzi o ton wypowiedzi. Może zamiast mówić kiepsko, słabo itd itp spróbować zapytać, jak proponuję przedmówca, co urzekło autora w prezentowanym ujęciu.
    The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph
    B. Jensen

Domyślnie

Mnie się podoba, zwłaszcza pierwsze zdjęcie. Kadr jest dynamiczny i nieszablonowy. Szkoda tylko, że dłonie dziewczynki są poza kadrem. Obrazek wymaga natomiast trochę pracy przy obróbce. Przede wszystkim jasność, kontrast, konwersja do CZ-B.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów