Szukaj
Trójeczka z tego zestawu najbardziej mi się podoba ze względu dosłownie na wszystko
Ale mam pytanie natury technicznej. Jak ustalasz czas naświetlania?
edit:
chociaż to chyba kiepskie pytanie w tym wątku bo jakoś szczególnie długich czasów tu nie widzę... Miałem na myśli naświetlania rzędu ok 5-10 min
Ostatnio edytowane przez Al Koholik ; 04-11-2009 o 19:33
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Zdjęcia świetne i "nowe", mnie również podoba się najbardziej 3 a do tego 1, o którym bym pomyślał że wykonane w dzień. Gratuluje
D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8
Od 100 do 400 s. Zimno było i przewiało mnie na kość a że popsułem wężyk...
edit:
Z pominięciem 1. gdzie czas był rzędu kilkunastu sekund - było ledwie pół godziny po zachodzie i wciąż było dość jasno.
Ostatnio edytowane przez Nemeth ; 04-11-2009 o 19:38
no Maćku tak długiej Twojej serii to dawno na forum nie widziałem - bardzo fajne zdjecia, ja wybieram njlepsza mz. oczywiscie nr 4 zaraz potem nr 2 - reszta nie odstaje![]()
No właśnie chodzi mi o to jak ustalić czas ekspozycji. Można metodą prób i błędów... ale jeżeli naświetla się kilka minut to taka nauka kosztuje sporo czasu. Światłomierz w aparacie szybko wymięka i się do tego na mój rozum nie nadaje. Zostaje jeszcze jakiś zewnętrzny światłomierz... No chyba, że nie wiem wszystkiego, a na pewno nie wiem.... a jeszcze można "na czuja" ale tu trzeba mieć doświadczenie.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Bardzo dobry set! Piekne zdjecia!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Powiem szczerze, że trudno mi znaleźć faworyta. Cała seria bardzo dobrych zdjęć.
Wszystkie trzymają wysoki, równy poziom.
No może pierwsze cztery najlepsze (jak dla mnie oczywiście).
Świetne zdjęcia... najbardziej z zestawu podoba mi się trójka i piątka![]()
Pozdrawiam.
Surfingujące buty.
W końcu zacząłeś robić zdjęcia przy normalnym świetle![]()
Skontaktuj się z nami