Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Domyślnie Quick Strap, ma ktoś??

Koledzy, posiada ktoś z Was może ten pasek, bo przymierzam się do zmiany oryginalnego paska z D300.
    Oryginalny pasek jest niewygodny przy użytkowaniu z gripem, 70-200 a jeszcze jak do tego dołoże lampę....
    Szukam więc jakiejś alternatywy po pierwsze wygodniejszej dla karku a po drugie może wygodniejszej w użytkowaniu, stąd pytanie o ten "prawie odpowiednik" R-Strapa. Miał / Ma ktoś ten pasek co w tytule? Jakie wrażenia z jego użytkowania?

Domyślnie

I jednego szmaciaka zamienisz na trzykrotnie droższego szmaciaka. Daj sobie spokój z paskami z jakimiś klamrami, kieszonkami itd itp. Badziewie tylko przeszkadza, mi kiedyś taki porysował aparat - kup neoprenowego , szerokiego Matina i będziesz zachwycony po przejściu z tego systemowego parciaka służącego jedynie do szlifowania skóry na szyi
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 07-11-2009 o 12:27
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Uzywalem go chyba tydzien i bardzo szybko zakupilem oryginalnego RS4, niestety wykonanie Quick Stapa pozostawialo wiele do zyczenia.
    Balem sie na nim wieszac D700 z 85/1,4 , a na pewno nie powiesilbym D300 z 70-200.
    Takze warto dolozyc kilka pln i nie bac sie o sprzet.

Domyślnie

a ja mam tego syfnego nikonowego strapa, ale dołożyłem sobie poduszki od paska od torby(takie przesuwane, mam nadzieję żę wiecie o co chodzi). Komfort pracy jest wprost cudowny nawet z zestawem d80+grip(2aku) + bracket + sb-800 + s70-200, kark ani nie boli ani skóra nie jest poprzecierana.
    a te wszystkie paski o których mówiecie - może i fajne, ale szkoda było by mi na nie kasy

Oszczędny w słowach Awatar enter
    Miasto
    wioska wuwa

Domyślnie

a ja mam własny patent przetestowany już w wielu akcjach
    pętla wspinaczkowa 60c - 14zł
    mały karabinek akcesoryjny 15zł
    kawałek pętli dynema szer10mm - 10zł

miałem to wszystko w torbie ze sprzętem wspinaczkowym ale raczej urwie się ucho w aparacie niż pętla

szukam jakiegoś rozwiązania na bazie rurki lub kewlaru - będzie się sprawdzać też w mniej komfortowych sytuacjach
    EM + MD-E + e seria 28, 35, 50, 100, [135], [200], 36-72, 75-150, 70-210

Domyślnie

Nie wiem jak z funkcjonalnością, ale jak patrzę na zdjęcia tego wynalazku (na allegro) dochodzę do wniosku że ten pasek powinien kosztować 5,99 a nie 59,99...
    ...

Oszczędny w słowach Awatar enter
    Miasto
    wioska wuwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    Nie wiem jak z funkcjonalnością, ale jak patrzę na zdjęcia tego wynalazku (na allegro) dochodzę do wniosku że ten pasek powinien kosztować 5,99 a nie 59,99...
    bo tyle kosztują materiały w zakupie
    EM + MD-E + e seria 28, 35, 50, 100, [135], [200], 36-72, 75-150, 70-210

Domyślnie

Ja i tak nie wieszam aparatu na szyi-NIGDY. No sorry, jak zmieniam karte pamieci w akcji. Owijam pasek wokolo nadgarstka i dopiero wtedy mam mobilnosc.
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Ja zakupiłem tę nową wersję, z podszyciem ze skóry (chyba sztucznej). Kiedyś to był zwykły parciak, więc nie chciałem się w to bawić, ale ten w miarę wygodnie się nosi. A przyznam, że jest bardzo użyteczny. Ja osobiście mogę polecić. Możecie zobaczyć co się zmieniło, bo nawet się stronki dorobili http://www.quickstrap.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Tez mialem takie same problemy co piszecie ale od pewnego czasu zakupilem Crumpler Industry Disgrace Strap i mam spokój Nie jest moze tani w zakupie, ale jakosc jest naprawde na wysokim poziomie jak to Crumpler

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów