Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: HDr

Domyślnie

Tak to te trójkaciki
    HDR zrobiony we wlasciwym kierunku , jak na pierwszt jest ok

popraw tylko to niebo

Domyślnie

Na plus tyle, że jak już pisali przedmówcy pod hasłem HDR nie pojawił się dziwny koszmarek tylko normalne zdjęcie. Co do wykonania to obróbka i kompresja niestety mocno zniszczyły to zdjęcie. Zastanawiam się natomiast dlaczego zdecydowałaś się zastosować tutaj HDR - w przypadku tego kadru nie ma to żadnego większego uzasadnienia bo lepszy efekt osiągniesz po prostu odpowiednio wywołując RAWa. Chyba że miało to być coś w rodzaju ćwiczenia

Mam też jedna sugestię - jak sama napisałaś dopiero zaczynasz przygodę z fotografią (i pewnie też z obróbką) więc może lepiej po prostu zacząć od "normalnych" zdjęć i nauczyć się robić dobre obrazki ograniczając obróbkę do tego co jest potrzebne i niezbędne. Nauczyć się korzystać z odpowiednich narzędzi do uzyskania odpowiednich efektów. Mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli.

Powodzenia w rozwijaniu umiejętności i pokazuj kolejne obrazki - na pewno będziemy śledzić postępy

Domyślnie

Tak
    Normalne też są.. Ale HDR jakoś tak u mnie w moim środowisku popularne więc dlatego
    Dziękuję za dobre rady
    Krytykę i pochwałę :P

Więc teraz dla odmiany dodam normalne zdjęcia

Ostatnio edytowane przez zlylogin ; 07-11-2009 o 12:53

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów