Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

Wiec tak , mam juz wkoncu tego ownusera naprawde to jest grip a nie jak jakas delta, ownuser przedewszystkim jest zgrabniejszy i to mi sie w nim podoba , nic nie trzeszczy fajnie wszystko pasuje jestem zadowolony z zakupu , zobaczymy teraz ile mi pociagnie na 2 aku , nie czaje tylko jednego a mianowicie jest tam przelacznik on - off czyli rzecz jasna ze wlancza sie tym podczerwien do spustu w gripie , ale co daje przycisk DC-IN ??

Pozdrawiam
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Wiec tak , mam juz wkoncu tego ownusera naprawde to jest grip a nie jak jakas delta, ownuser przedewszystkim jest zgrabniejszy i to mi sie w nim podoba , nic nie trzeszczy fajnie wszystko pasuje jestem zadowolony z zakupu , zobaczymy teraz ile mi pociagnie na 2 aku , nie czaje tylko jednego a mianowicie jest tam przelacznik on - off czyli rzecz jasna ze wlancza sie tym podczerwien do spustu w gripie , ale co daje przycisk DC-IN ??

Pozdrawiam
    om / off to prawdopodobnie odlaczenie bateryjek od elektroniki - na przyklad zamiast wyciagac akumulatorki jak dlugo nie bedziesz uzywac.

dc in to nie przycisk tylko wejscie zasilania - zewnetrzny zasilacz aby uzywac gripa bez akumulatorow a w niektorych gripach mozna nawet dzieki temu naladowac akumulatory.

Instrukcja obslugi powinna to wszystko opisywac , chyba ze chinczycy zapomnieli ze ta funkcje tez podrobili , wiec nie umiescili tego w instrukcji
    "There are no rules for good photographs, there are only good photographs."
    - Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lopek77 Zobacz posta
    om / off to prawdopodobnie odlaczenie bateryjek od elektroniki - na przyklad zamiast wyciagac akumulatorki jak dlugo nie bedziesz uzywac.

dc in to nie przycisk tylko wejscie zasilania - zewnetrzny zasilacz aby uzywac gripa bez akumulatorow a w niektorych gripach mozna nawet dzieki temu naladowac akumulatory.

Instrukcja obslugi powinna to wszystko opisywac , chyba ze chinczycy zapomnieli ze ta funkcje tez podrobili , wiec nie umiescili tego w instrukcji
    Ok , dzieki juz wszystko jasne
    FX

Domyślnie

ja tez mam ownusera i jest problem z dodatkowym boxem na baterie typu AA
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

Nie wiem czy wszystkie gripy JENIS są takie złe, ja posiadam takowy: http://www.allegro.pl/item911933360_...d60_gw_fv.html
    i nie mam z nim żadnych problemów, jestem zadowolony, nic nie trzeszczy, poprawia ergonomię, nie tak dawno podczas jednego wieczoru na 2 nikonowskich bateryjkach w gripie przeszło ponad 1k zdjęć (i jeszcze nie były rozładowane do zera), zdjęcia były mniej więcej przy czasach 1/50 z obiektywem 18-55VR.

Podczas używania 70-300VR, bateryjki szybciej padają, ale nie sprawdziłem dokładnie ile pstryknięć.

Oczywiście w obu obiektywach VR włączony.
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów