Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Obiektyw

Domyślnie Obiektyw

Witam wszytskich uzytkowników forum Nikon mam pytanie czy taki obiektyw pasuje do NIKON d40
    Nikon AF 28-100 1:3.5-5.6G jestem poczatkujacym fotografem wogóle jestem amatorem prosze o odpowiedż

Domyślnie

A dlaczego miałby nie pasować
    Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaco11 Zobacz posta
    Witam wszytskich uzytkowników forum Nikon mam pytanie czy taki obiektyw pasuje do NIKON d40
    Nikon AF 28-100 1:3.5-5.6G jestem poczatkujacym fotografem wogóle jestem amatorem prosze o odpowiedż
    Zapiąć się da ale będziesz musiał ostrzyć ręcznie.

Domyślnie

Jak nie masz szkiełka i szukasz taniego i dobrego zoom'a, to szczerze polecam N 18-70. Jest to AF-S, więc z D40 nie będzie problemu. Dość uniwersalne szkiełko, szybki i dobry AF, ostry, porządnie wykonany. Minusy to trochę ciemny (od 3.5, które szybko się zmienia w 4).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    porządnie wykonany
    No tu sie troszke zapedziles
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Wcale się nie zapędził, 18-70 to jest najlepsze szkło w tej klasie, popieram. Można ewentualnie rozważyć 18-200 i mieć bardziej uniwersalne, ale też nieco ciemniejsze i sporo droższe.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Wcale się nie zapędził, 18-70 to jest najlepsze szkło w tej klasie, popieram. Można ewentualnie rozważyć 18-200 i mieć bardziej uniwersalne, ale też nieco ciemniejsze i sporo droższe.
    do zakresu 70 - obiektyw 18-200 ma takie samo światło jak 18 - 70.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Wcale się nie zapędził, 18-70 to jest najlepsze szkło w tej klasie, popieram.
    A czy ja to neguje? Chyba kolega ma problemy z czytaniem...

Wyraznie zacytowalem fragment do ktorego sie odnioslem. Czyli wykonanie. Bo jak dla Ciebie telepiacy sie, plastikowy wysuwany tubus, lapanie mnostwa syfow do srodka to jest dobre wykonanie to... nie wiem... Co wtedy napisac np. o starych AI/AIS sprzedawanych za kilka stowek, zrobionych z samego metalu i szkla, ktorych pierscien ostrzenia chodzi jak marzenie... jak poezja.

PS.
    Jak widac w stopce - posiadam 18-70 i wiem co pisze.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

swider - masz rację. Syfki łapie, to fakt. Telepiący się tubus... ja nie miałem z tym problemów.
    Poprawiam: jak na tę klasę cenową (zoomów) to bardzo dobre wykonanie.

Oszczędny w słowach Awatar ogorTG
    Miasto
    Tarn. Góry - Coventry

Domyślnie

moja opinia: dołóż troche kasy i weź 18-105, szerzej i ciutke dłużej
    One Life - Live it!!!
    www.januszkurek.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów