Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 3x Ola - plener Paradizo

To i coś mojego poplenerowego. Z tej serii chyba nikt nic nie pokazał.
    Zdjęcia wymagały od całej ekipy (fotografowało nas chyba z ośmiu) ogromnego poświęcenia. Zerwano mnie z łóżka przed 6 rano i to zupełnie niepotrzebnie . Nie było oczekiwanych mgieł i było jeszcze za ciemno. Mogliśmy jeszcze sobie pospać W zimnie staliśmy wszyscy ponad pół godziny, by zacząć robić zdjęcia. Pełen podziw dla Oli, która była gotowa nawet wejść do wody (było kilka stopni powyżej zera)

1.

2.

3.

Zdjęcia wrzuciłem po kilku dniach od pleneru, bo chciałem ocenić kolory przy wołaniu RAW na monitorku który kupiłem pare dni temu. No i zupełnie się nie mogę z nim dogadać, bo trawa na zdjęciach jest żywa jak szczypiorek na wiosnę, więc ją specjalnie gasiłem. Na lapku problemu nie było, ale kolor jest oczywiście jeszcze inny. Na razie więc zbieram doświadczenia z nowym sprzętem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Bardzo ładne stonowane barwy, szarość poranka na pewno tutaj pomogła zdjęciom. Ja jestem na tak.

Domyślnie

mnie sie podoba... fajna sceneria i stylistyka... technicznie jak zawsze
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

W tle jesień, a na pierwszym planie Pani Wiosna tańczy
    Że ja nie mogę nigdy żadnej rusałki w lesie spotkać...
    Super secik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinokio Zobacz posta
    Że ja nie mogę nigdy żadnej rusałki w lesie spotkać...
    Nie do tego lasu jeździsz

Podobają mi się, Ola dała radę.

Domyślnie

Widziałem te fotki już na ekraniku NIKONa.
    Ujęcia rewelacyjne! I ta pasja pozowania, którą ma Ola.
    Baaaardzo mi się podobają pozy i ujęcia.
    Jak sobie jeszcze przypomnę jaka była temperatura,
    to nie mogę uwierzyć, że ona tam pozowała w tej cienkiej sukienusi

Gratulacje za pomysł i wykonanie.
    STRONA - BLOG - VIDEO D300s,D80,N50f1.8,T17-50f2.8,SB-800,Manfrotto 055Xprob.

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

bardzo ładne zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zerwano mnie z łóżka przed 6 rano i to zupełnie niepotrzebnie ...
    Zapomniales dodac:
    ... a ja obudzilem reszte plenerowiczow i to zupelnie niepotrzebnie

Domyślnie

bardzo ładnie, piękny układ ciała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zdjęcia wrzuciłem po kilku dniach od pleneru, bo chciałem ocenić kolory przy wołaniu RAW na monitorku który kupiłem pare dni temu. No i zupełnie się nie mogę z nim dogadać, bo trawa na zdjęciach jest żywa jak szczypiorek na wiosnę, więc ją specjalnie gasiłem. Na lapku problemu nie było, ale kolor jest oczywiście jeszcze inny. Na razie więc zbieram doświadczenia z nowym sprzętem.
    Jacku, szerokogamutowe Eizo różni się od monitora o normalnym gamucie głównie mocno intensywniejszym kolorantem zielonym. Wszystkie zielenie w środowisku bez zarządzania barwą dostają turboszmaragdowości, dlatego koniecznie należy w systemie (Właściwości:Ekran>Ustawienia>Zaawansowane>Zarz ądzanie Barwą) zapiąć profil monitora i pracować w aplikacjach wyposażonych w moduł zarządzania barwą (Photoshop, FireFox, Safari).

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów