Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: procesor(y)?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Masz taki procesor jak napisałeś a wyświetlają się dwa bo masz dwurdzeniowca
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Masz taki procesor jak napisałeś a wyświetlają się dwa bo masz dwurdzeniowca
    dzięki, ale dalej nie wiem, czy Win7 32 czy 64 bitowa?

edit:
    dzięki pebees, pisaliśmy w tym samym czasie
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 04-11-2009 o 11:16

Domyślnie

pebees już Ci napisał. Oczywiście, że pójdzie. Nie ma najmniejszego problemu. Wszystko jednak zależy do jakich celów chcesz instalować koniecznie akurat wersję 64bitową. Jeśli spodziewasz się jakiegoś wielkiego przyśpieszenia to od razu radzę żebyś sobie odpuścił...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    pebees już Ci napisał. Oczywiście, że pójdzie. Nie ma najmniejszego problemu. Wszystko jednak zależy do jakich celów chcesz instalować koniecznie akurat wersję 64bitową. Jeśli spodziewasz się jakiegoś wielkiego przyśpieszenia to od razu radzę żebyś sobie odpuścił...
    oprócz typowo biurowo-księgowych będę używał m.in. Capture NX2, PS4, innych do obróbki zdjęć.
    Muzyki i grafiki, ani gier raczej nie. No może jakiego Warcrafta albo pasjansa
    nie upieram się przy 64 bitowej, ale jeżeli pójdzie, to dlaczego nie?

Domyślnie

Moim zdaniem przy stosunkowo słabych procesorach nie warto wchodzić w 64 bity. Na moim komputerze (Pentium D Dual 2,8ghz) Miałem bety 32bity i 64 bity. Różnicy w szybkości nie zauważyłem, natomiast przy 64 bitach zużycie ramu rośnie o ok 300mb. Trochę więcej zajmuje również sam system na dysku. 64 bity będą mieć większy sens przy posiadaniu powyżej 3 gb ramu. Być może przy nowszych i mocniejszych procesorach różnica również jest większa.

Pzdr
    www.krainafotografii.pl
    flickr
    F301, 2xS5Pro; 8, 17-50, 35; 50; 85; 105; 80-200; SB800

Uprawnienia umieszczania postów