Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie naprawa D70 POMOCY

Witam,

Upadła mi d70-tka. Na wyswietlaczu pojawia sie napis clock, a w nawiasie gdzie wyswietla sie liczba zdjec - jest pusto, aparat też zdjęć nie robi - choc obiektyw zdaje sie reeagowac poprawnie i ustawia ostrosc.
    Czy ktos moze poradzic cos w takiej sytuacji, tudzież polecic w Warszawie serwis inny niż na Postępu?

Aparat jest dosc sfatygowany i na kosztowna i czasochłonną naprawe na Postepu brakuje mi motywacji

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki,
    Iza

Domyślnie

zwykle upadki skutkują usterkami mechanicznymi, zawieszenie lustra, migawa, styki - z jakim obiektywem to sie stalo? problem "clock" to chyba w instrukcji jest...
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

może to i głupia sugestia z mojej stony ale z tego co pamiętam napis clock pojawiał się po "twardym resecie" aparatu. Próbowałaś resetować? Jest taki specjalny guziczek do resetowania, z tym że aparat musi być wyłączony i nie może być w nim karty pamięci( przy resecie usunie zdjęcia z karty).

Domyślnie

Ustaw czas w body i powinno działać.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Bateria podtrzymująca zegar zdechła (ze str. 17): The Clock Battery
    The clock-calendar is powered by an independent, rechargeable power source, which
    is charged as necessary when the main batteries are installed or the camera is powered
    by an optional EH-5 AC adapter. Three days of charging is suffi cient to provide about
    one month of back-up power. If the icon fl ashes in the control panel, the clock
    battery is exhausted and the clock has been reset to 2004.01.01 00:00:00. Set the
    clock to the correct date and time as described in “The Setup Menu: Date” .

Domyślnie

jak sobie nie poradzisz sam wal na prywatny serwis w wawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pradut Zobacz posta
    jak sobie nie poradzisz sam wal na prywatny serwis w wawie
    dokładnie - prywatny serwis !! tylko nie do serwisu nikona, mam złe doświadczenie z nimi
    D7k /17-55mm 1:2.8 VC/50mm 1,8d /10-20mm 4-5.6/ SB800

Domyślnie

Miast zadawania się z Podstępu 14, lepiej wysyłać do UK... podobno
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Bardzo dziękuje, za wszystkie wskazówki - niestety reset, ani próba ustawenia czasu nie pomogły - czas na serwis...

Uprawnienia umieszczania postów