Nigdy nie miałem styczności z tym serwisem i nie chcę mieć, ale gdyby się już zdarzyło to chciałbym być obsłużony przyzwoicie. Cieszę się, że idzie ku dobremu.
Pisałem parę dni temu, że nie linkowałem i nie mam zamiaru linkowć strony polischnikonservice.com... Od piątku jednak zmieniłem zdanie i w 3 innych miejscach podaję do niej linki. Chcę pomóc, dlatego to robię.
Adminie!
Z tego co piszesz, zauważyłem że nadal podtrzymujesz swoją prośbę o nielinkowanie tej strony na tym forum. Nie rozumiem tego. W czym to (nielinkowanie) pomoże serwisowi i całemu Nikonowi? Czy dzięki temu szybciej zrobi się lepiej? Bo ja to widzę inaczej:
Strona jest wynikiem działalności serwisu, linkując ją przekazujemy informację innym o działalności serwisu. Jest to czysta informacja, nic więcej. A że przeważają wpisy negatywne? - Co mnie to obchodzi? Są negatywne, bo tak działa serwis. Gdyby działał dobrze, przeważałyby pozytywne, ewentualnie nie byłoby tej strony. Przecież pozytywnego działania nikt nie piętnowałby...
Nagłówek mówiący "STOP!" polskiemu serwisowi Nikona nie podoba Ci się, jak rozumiem... jest on jednak wynikem takiego, a nie innego działania serwisu. Można powiedzieć - krzykiem rozpaczy konsumentów. Fakt, ustawia on negatywnie do marki Nikon, ale nie jest to wina autora strony, ani klientów serwisu nikona. Stronę samą w sobie oraz ten nagłówek/ baner (nie wiem jak to się nazywa) stworzył sobie sam serwis nikona (pośrednio, ale to ich należy uznawać za prawdziwych autorów tego tworu).
Cóż... nagłówek można zmienić na bardziej neutralny przecież - czy to w wyniku poprawy działalności serwisu, czy też jako akt dobrej woli (kredyt) ze strony "technicznego twórcy" tejże...
Strona jednak jest przydatna, niesie sobą jakieś informacje i to tylko od polskiego serwisu nikona zależy jakie to będą informacje. I ja właśnie je przekazuję linkami - na razie przeważają wpisy negatywne, ale niedługo to się zmieni (jak widać z tego co piszesz). Po zmiane, gdy będą przeważać wpisy pozytywne też będę linkował tą stronę.
Czy to co robię można uznać za "kopanie leżącego"? Moim zdaniem nie - ja pomagam: teraz wywierając (chyba) presję na serwis o jego szybszą poprawę, później pokazując jak bardzo się poprawił...
Adminie Piotrze, czy na Twoim forum mogę spokojnie linkować wspomnianą stronę bez obaw, że jest to bardzo niemile widziane, jest to niezgodne z prawem, że się obrazisz itd.?
P.S.
W tym co napisałem nie ma oczywiście nic osobistego, tak z grubsza przedstawiam swój tok rozumowania (może nie błyskotliwy, ale własny)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami