Close

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 222

Wątek: Wizyta w NP

Domyślnie

Nigdy nie miałem styczności z tym serwisem i nie chcę mieć, ale gdyby się już zdarzyło to chciałbym być obsłużony przyzwoicie. Cieszę się, że idzie ku dobremu.
    Pisałem parę dni temu, że nie linkowałem i nie mam zamiaru linkowć strony polischnikonservice.com... Od piątku jednak zmieniłem zdanie i w 3 innych miejscach podaję do niej linki. Chcę pomóc, dlatego to robię.

Adminie!
    Z tego co piszesz, zauważyłem że nadal podtrzymujesz swoją prośbę o nielinkowanie tej strony na tym forum. Nie rozumiem tego. W czym to (nielinkowanie) pomoże serwisowi i całemu Nikonowi? Czy dzięki temu szybciej zrobi się lepiej? Bo ja to widzę inaczej:
    Strona jest wynikiem działalności serwisu, linkując ją przekazujemy informację innym o działalności serwisu. Jest to czysta informacja, nic więcej. A że przeważają wpisy negatywne? - Co mnie to obchodzi? Są negatywne, bo tak działa serwis. Gdyby działał dobrze, przeważałyby pozytywne, ewentualnie nie byłoby tej strony. Przecież pozytywnego działania nikt nie piętnowałby...
    Nagłówek mówiący "STOP!" polskiemu serwisowi Nikona nie podoba Ci się, jak rozumiem... jest on jednak wynikem takiego, a nie innego działania serwisu. Można powiedzieć - krzykiem rozpaczy konsumentów. Fakt, ustawia on negatywnie do marki Nikon, ale nie jest to wina autora strony, ani klientów serwisu nikona. Stronę samą w sobie oraz ten nagłówek/ baner (nie wiem jak to się nazywa) stworzył sobie sam serwis nikona (pośrednio, ale to ich należy uznawać za prawdziwych autorów tego tworu).
    Cóż... nagłówek można zmienić na bardziej neutralny przecież - czy to w wyniku poprawy działalności serwisu, czy też jako akt dobrej woli (kredyt) ze strony "technicznego twórcy" tejże...

Strona jednak jest przydatna, niesie sobą jakieś informacje i to tylko od polskiego serwisu nikona zależy jakie to będą informacje. I ja właśnie je przekazuję linkami - na razie przeważają wpisy negatywne, ale niedługo to się zmieni (jak widać z tego co piszesz). Po zmiane, gdy będą przeważać wpisy pozytywne też będę linkował tą stronę.

Czy to co robię można uznać za "kopanie leżącego"? Moim zdaniem nie - ja pomagam: teraz wywierając (chyba) presję na serwis o jego szybszą poprawę, później pokazując jak bardzo się poprawił...
    Adminie Piotrze, czy na Twoim forum mogę spokojnie linkować wspomnianą stronę bez obaw, że jest to bardzo niemile widziane, jest to niezgodne z prawem, że się obrazisz itd.?

P.S.
    W tym co napisałem nie ma oczywiście nic osobistego, tak z grubsza przedstawiam swój tok rozumowania (może nie błyskotliwy, ale własny )
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-11-2009 o 17:42 Powód: orto. ("zdażyło")
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

No wiec wlasnie o tym pisze. O tym ze zadaniem bylo ZWROCENIE UWAGI i chyba wszyscy juz zauwazyli ze to zwrocenie uwagi nastapilo. Drastycznie, ale nastapilo. Pewnie nie bylo innego wyjscia, wiec sie stalo. Staram sie byc obiektywny ale tych zarzutow o stronniczosc z powodu wsparcia Nikona nie zdzierze. Klub tez jest nieobiektywny bo ma wsparcie Nikona? Jest problem, staramy sie go rozwiazac a sprowadza sie do mojej lojalnosci wobec korporacji... Prosze wiec pokazc mi jeden post w ktorym jasno i wyraznie napisalem ze nie ma problemu w serwisie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S_Beast Zobacz posta
    "NP nie zrobi nic i dlatego należy mu dołożyć jeszcze bardziej poprzez kontakt z japońskimi przedstawicielami firmy. Podstawową zasadą w japońskich firmach jest ustalenie terminu i odpowiedzialności za wdrożenie jakichkolwiek działań. Bez tego nie dzieje się nic."
    Dokładnie tak jak napisałeś. NP jak widzę uważa, że wizerunek marki dostali od "Bogów" i żaden śmiertelnik nie jest w stanie tego zmienić.

Zastanawia mnie tylko jak zamierza funkcjonować na rynku firma, nie przykładająca znaczącej wagi do badania zadowolenia i oczekiwań klienta oraz nie informująca na bieżąco o podjętych działaniach.

Domyślnie

I cały czas się kręci .... dyskusja o niczym....

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Sorki Panie Piotrze o D#X nawet nie wiedziałem wiec ......
    Co powyżej to napisałem w dobrej intencji. Chwalebne jest przecież, że ma się pomysł na życie i z tego się człowiek utrzymuje. Żaden wstyd przecież, ani powód do uniesień. Forum przynosi Panu okreslone zyski i mi się to bardzo podoba to też dopisałem wyżej zazdraszczam w dobrym słowa tego znaczeniu. Powinienem napisać PODZIWIAM to napiszę tak Podziwiam ! Proszę się nie czuć urażonym.
    Co do całej sprawy i zamotania się w nią Pana Panie Piotrze to powiem tak.
    dajmy sprawie spokój.
    Strona sobie działa, ludzie sobie wpisują swoje opinie. Nikon sobie działa, co zrobi jego sprawa. Klienci to ocenią po swojemu. Nie szarpmy się już teraz wzajemnie o te sprawy tu na forum bo to absolutnie sensu żadnego nie ma, róbmy zdjęcia i pozwólmy działać czasowi, a trzeba go sporo. Ja osobiscie tylko rozczarowany troche jestem, że nie znalazł się Pan w odpowiednim czasie w tym temacie. Sprawa serwisu, serwisowania sprzętu powinna mieć tu na forum duże poczytne oficjalne miejsce od dawna, wydzielone miejsce. Takie jest moje zdanie i pewnie nie tylko moje.

aaaaa i mała serdeczna prośba Panie Piotrze proszę mnie nie obrażać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    Natomiast z nie popadaniem Ciebie w samozachwyt Piotr ma racje.
    Strony tej nie zrobiles bezinteresownie i nie utrzymujesz jej spolecznie,
    bo jesli tak to co robia tam AdWordsy ?
    Moze nie wszyscy sie orientuja, ale sa ludzie, ktorzy z samych AdWordsow zyja
    i to dobrze zyja.
    Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Własnie chciałem to napisać - zaczyna mnie ta społeczna inicjatywa zwyczajnie smierdzieć na kilometr.
    Nawet już nowe forum ma powstać.
    Myslę, że sprawa serwisu to jedna strona medalu a upieczenie przy okazji indora to druga.
    śmiech na sali panowie. kolega włożył masę pracy w intencji walki o lepszy serwis a wy mu jeszcze nóż w plecy wtykacie? jak zawsze szczerze będzie - a gówno was to obchodzi ile dodatkowo zarobi na tej stronie by ją utrzymywać??!! zostawcie trochę wazeliny dla admina na później bo do końca wątku wam jej nie wystarczy...
    potem się dziwić, że w wątku ciągłe burdy i awantury ... żenada
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S_Beast Zobacz posta
    Merytorycznie? Postaram się.

1. Apel o wyciszenie, ustawienie się na czele pochodu i nadanie sobie uprawnień, wyjazd, umywanie rąk i głoszenie walecznych słów mimo, że sprawa upadła.
    2. NP nie zrobi nic i dlatego należy mu dołożyć jeszcze bardziej poprzez kontakt z japońskimi przedstawicielami firmy. Podstawową zasadą w japońskich firmach jest ustalenie terminu i odpowiedzialności za wdrożenie jakichkolwiek działań. Bez tego nie dzieje się nic.

Podsumowanie z Chamberlainem na wysokim poziomie (brawo wpkx) i całkowicie oddaje podjęte tu działania, jak również ich efekt.

Serwis kładzie się cieniem na markę. Każdy kupuje sprzęt po to, aby go używać, ale nie oszukujmy się, że jak coś pójdzie nie tak, to oczekujemy wsparcia. To wsparcie w trudnych chwilach więcej znaczy niż bezawaryjne użytkowanie. Kto tego nie rozumie niech spyta się socjologa dlaczego tak jest.

Nikon nie jest w stanie wyprodukować bezawaryjnych produktów, więc musi przygotować adekwatny do problemów serwis. Jeśli go nie ma, nie ma sensu kupować produktów takiej marki. Konieczne jest zwolnienie dyrektora serwisu, a potem możemy dopiero rozpocząć negocjacje. Jeśli nie, to udzielimy im jako konsumenci porządnej lekcji marketingu, co pociąga za sobą "odchodzący od lady 1 niezadowolony klient".
    to jest moim zdaniem dobre podsumowanie.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Adminie Piotrze, czy na Twoim forum mogę spokojnie linkować wspomnianą stronę bez obaw, że jest to bardzo niemile widziane, jest to niezgodne z prawem, że się obrazisz itd.?
    W mojej prosbie zawarlem kluczowe slowo: PROSZE. Decyzja nalezy do kazdego z Was. Ja nie zalinkuje, bo poznalem argumenty obu stron. Mam nadzieje ze Nikon w jakis sposob odniesie sie do serwisu ale to nie jest moj problem. Ja tez chce korzystac z dobrego i taniego serwisu. Tak jak kazdy inny.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Ja nie zalinkuje, bo poznalem argumenty obu stron....
    Też byśmy chcieli je poznać z czystej ciekawości chociażby. Jakież to argumenty na niegrzecznych klientów ma Nikon?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lewAp7 Zobacz posta
    ...Z tego co piszesz, zauważyłem że nadal podtrzymujesz swoją prośbę o nielinkowanie tej strony na tym forum. Nie rozumiem tego...
    Linkowanie pomaga w pozycjonowaniu strony w wyszukiwarkach. Tak więc z czasem mogłoby dojść do sytuacji w której po wpisaniu słowa "Nikon" w googlach tuż za oficjalną stroną byłaby strona PNS. Z racji tłumaczenia tej strony na język angielski mogłaby mocniej osłabić wizerunek Nikona.
    Szkoda tylko, że NP na pewnym froncie (czyt. serwis) zaniedbał kwestie wizerunku swojej marki mimo wcześniejszych sygnałów od swoich klientów.

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów