Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ja sie nie musze zastanawiac. nie mam nic przeciwko parom facetow, ale ogolnie rzecz biorac widok z bliska dwoch nieogolonych calujacych sie pyskow jest dla mnie najczesciej nieestetyczny.
    co nie dotyczy tylko facetow, bo niektore Hiszpanki tez mi sie nie podobaja z wasami
    Takie już Waszmości prawo, każdy uprawia marchewkę w swoim ogródku. Przecież o to chodzi, żeby każdemu było dobrze w swoim własnym grajdołku.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    widok z bliska dwoch nieogolonych calujacych sie pyskow jest dla mnie najczesciej nieestetyczny.
    Hmm może to być dla Ciebie nieestetyczne jako odczucie własne, ale wydaje mi się, że dobry fotograf powinien czasem odsunąć na bok jakieś fobie (broń Boże nie mówię, że jesteś homofobem!), uprzedzenia czy to co Ci się nie podoba i podjąć się zadania jak każdego innego. Zawsze jest to kolejne doświadczenie wpisane w Twoją pasję/pracę. A na dodatek może okazać się ciekawym doświadczeniem. You never know

Domyślnie

Mi to jest obojętne czy wesele będzie w Pałacu, czy w osp na dechach, obojętne mi jest czy młoda jest modelką, czy wazy 150kg, czy ma penisa - płacą to cykam. Robiłem nawet 2 pogrzeby - po prostu chcieli foty, płacili to jadę i przyciskam spust - a czy głosowali na pis czy na po, czy słuchają RM czy Zetki to mi to dynda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Mi to jest obojętne czy wesele będzie w Pałacu, czy w osp na dechach, obojętne mi jest czy młoda jest modelką, czy wazy 150kg, czy ma penisa - płacą to cykam. Robiłem nawet 2 pogrzeby - po prostu chcieli foty, płacili to jadę i przyciskam spust - a czy głosowali na pis czy na po, czy słuchają RM czy Zetki to mi to dynda.
    Brawo! Stoję murem za kolegą
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Mi też dyndają poglądy i sposób życia klientów. Nic nie mam do gejów i innych mieszczących się w normie, ale nie zawsze poglądy fotografa dyndają potencjalnym klientom, i o to właśnie mi chodziło.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    nie zawsze poglądy fotografa dyndają potencjalnym klientom, i o to właśnie mi chodziło.
    A jak byś miał położyć się pod skalpel lekarzowi który jest wybitnym specjalistą w tym co robi to pytałbyś się o jego poglądy? Czy jest gejem na przykład? Albo czy operował geja? Bo ja nie? Tak samo z fotografem - co mnie to obchodzi czy focił kogoś kto zabawia się z kolegami - jest dobry w tym co robi i mu płacę.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 03-11-2009 o 13:07

Domyślnie

wywar wybacz, ale mylisz pojęcia. Jak już pisałem, mnie nie obchodzą poglądy innych. Lekarz, fotograf sprzedawczyni w mięsnym mogą dla mnie być gejem, buddystą, murzynką, niepełnosprawnym. To nie moja sprawa. I jeśli o mnie chodzi to jest to wsio ryba, komu ja robię zdjęcia. Ale klient nie musi już być tolerancyjny - są różni ludzie. Może pójść do kogo innego - takie jego prawo takie prawo rynku.

Dajmy już spokój z offtopem i wróćmy do sedna sprawy
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów