Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Smak kawy

Domyślnie Smak kawy

Trochę czasu upłynęło od wystawienia moich ostatnich zdjęć na tym forum, tym nie mniej postanowiłem troszkę Was pomęczyć

Modelka: Anna Przybyła - http://www.maxmodels.pl/shiny_1988.html
    Wizaż: Renata Jackowska - http://www.maxmodels.pl/rene83.html

PS - Oczka modelki nie były upiększane w PS, to efekt posiadania przez modelkę szkieł kontaktowych.
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Oszczędny w słowach Awatar jungli
    Miasto
    Wolne Miasto Gdansk

Domyślnie

3. Zdecydowanie na tak
    1. Dymka nie ma! Gdzie jest aromat!
    2. Dodales modelce lat, wygladz buzie, bedzie inaczej wygladac...

pozdrawiam
    Member of ABCDEFG POLSKA.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    3. Zdecydowanie na tak
    1. Dymka nie ma! Gdzie jest aromat!
    2. Dodales modelce lat, wygladz buzie, bedzie inaczej wygladac...

pozdrawiam
    Dymek uleciał wraz z czasem trwania sesji, a modelka już jest nieco młodsza
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Domyślnie

Brakuje na zdjęciu napisu z nazwiskiem wizażystki i nazwą studia.
    Można też dopisać datę wykonania, jaka była pogoda na dworze..
    Te wszystkie informacje niezwykle interesują odbiorców zdjęć.

Bez urazy, ale gdyby na dole był napis "David Lachapelle photography, Sophia Loren - model" to rzeczywiście pokiwałbym ze zrozumieniem głową.
    Tak przyglądam się "fotograficznym modom" i ze zdumieniem obserwuję oblepiające zdjęcia coraz to nowe napisy, których wielkość i krzykliwość kolorów są odwrotnie proporcjonalne do rozpoznawalności nazwiska autora.
    Mam tylko nadzieję, że będziesz konsekwentny i kiedy już dojdziesz do Vogue -napisy wkońcu znikną.

Domyślnie

Stanowczo brakuję mi tu nazwy kawy na tym zdjęciu Nie znam się, ale po mojemu modelka ma słabo zrobiony makijaż (za dużo tapety) - widać przebarwienia, źle dobrany puder do cery.

Domyślnie

jak dla mnie bez klimatu. Zupełnie nie kojarzy mi się z chwilą picia aromatycznej kawy. Myślałem ze poczuję fantastyczny zapach mielonej kawy wprost z monitora, a tu zażółcona modelka z filiżanką. Ja jestem na nie. O napisach już wspomniano.

Domyślnie

A może David Lachapelle i Sophia Loren też kiedyś byli nieznani ? Oczywiście nie mi polemizować na ten temat ze znawcami tematu, ale według mnie autor i modelka nie muszą się wstydzić tych prac.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Brakuje na zdjęciu napisu z nazwiskiem wizażystki i nazwą studia.
    Można też dopisać datę wykonania, jaka była pogoda na dworze..
    Te wszystkie informacje niezwykle interesują odbiorców zdjęć.

Bez urazy, ale gdyby na dole był napis "David Lachapelle photography, Sophia Loren - model" to rzeczywiście pokiwałbym ze zrozumieniem głową.
    Tak przyglądam się "fotograficznym modom" i ze zdumieniem obserwuję oblepiające zdjęcia coraz to nowe napisy, których wielkość i krzykliwość kolorów są odwrotnie proporcjonalne do rozpoznawalności nazwiska autora.
    Mam tylko nadzieję, że będziesz konsekwentny i kiedy już dojdziesz do Vogue -napisy wkońcu znikną.
    Nie czuję się urażony z powodu sarkazmu, tym nie mniej wypadałoby napisać chodź pół zdania na temat samych zdjęć. Chętnie poczytam o błędach, niedociągnięciach jakie popełniłem, wskazówkach do jakich powinienem się zastosować przy następnej sesjach. To przynajmniej pozwoli mi następnym razem wystawiać lepsze zdjęcia, już bez podpisów.

Domyślnie

Ja po prostu tak mam, że zupełnie nie trawię tych napisów, cóż poradzę. Zasłaniają mi zdjęcie.
    No, ale jeśli obiecujesz, że bez podpisów..

Co do zdjęć: bardzo ładne. Wiadomo, że można mieć własne spojrzenie: ja bez dymka (ew. pianki) kawy bym nie wypuścił, w PS-ie bym dorobił. Widzę też, że wizażystka dobrała kolory makijażu do filiżanki - ale ja widziałbym bardziej stonowane brązy/szarości. Ale zdaję sobie sprawę, ze każdy ma inny pomysł i szanuję to.
    Światło jest tutaj bardzo "błyskowe", praktycznie w takim świetle nigdy się kawy nie pije więc wygląda to trochę sztucznie. Baaardzo miękkie światło i bardziej przygaszone kolory dałyby wrażenie okna w kawiarni.
    Ok kończę, bo już popuszczam wodze fantazji. Zaraz się okaże, że budżet sesji był za niski o jakieś 20000zł

Uprawnienia umieszczania postów