Dla mnie SUPER, a wszystko co dawala klerowi jest SUPER SUPER!!! Dobrze pokazane zaklamanie i prawdziwe (chociaz ukryte) oblicze czarnych klerykałów.
Stylizacja "na bogato" tez do mnie przemawia, podoba sie. Pzdr.
Szukaj
Dla mnie SUPER, a wszystko co dawala klerowi jest SUPER SUPER!!! Dobrze pokazane zaklamanie i prawdziwe (chociaz ukryte) oblicze czarnych klerykałów.
Stylizacja "na bogato" tez do mnie przemawia, podoba sie. Pzdr.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
To i ja się wypowiem, będzie w poprzek większości komentarzy, więc ciekawe co na to "tolerancyjni"
Dla mnie te zdjęcia nie są śmieszne. I nie ma znaczenia, czy przedstawiacie gościa stylizowanego na biskupa, rabina, mułłę, nauczyciela czy kierowcę ciężarówki. Dla mnie są po prostu niesmaczne.
A odnośnie "piętnowania"... Mam wrażenie, że mocno siedzę w Kościele Katolickim. Z tego powodu miałem okazję osobiście poznać wielu księży. I myślę, że w odniesieniu do nich sprawdza się powiedzenie, które kiedyś usłyszałem w nieco innym kontekście: "10% to święci, 10% to łobuzy, a reszta - normalni ludzie".
PS. Nie chcę przez to powiedzieć, że wśród kleru nie ma problemu, który przedstawiacie. I jest na pewno grupa księży, która ma kobiety, są pewnie tacy, którzy przede wszystkim kochają pieniądze. I dla mnie jako katolika jest to smutne (że są księża, którzy sprzeniewieżają się swojej misji). Podobnie jak to, że wielu osobom księża kojarzą się przede wszystkim z kochankami i pieniędzmi, co w moim odczuciu potwierdzają liczne komentarze w tym wątku chwalące Wasze zdjęcia.
Czyli podsumowując - w moim odczuciu mocno przesadziliście publikując te zdjęcia.
Jestem na "nie" jeśli chodzi o tematykę zdjęć i pokazaniu jakiejś sytuacji, o której się nie ma pojęcia.
Proponuję zastanowić się nad sobą, a nie przedstawiać kogoś w takim świetle...
Stereotypy dalej jednak są w modzie..
Smutne, szczególnie w kraju, gdzie jest 95 % zadeklarowanych Katolików...
Tak, ja jestem Katolikiem i należę do KSM.
Pozdrawiam.
Ps. Bądź co bądź, wątek stał się popularny, a jak ktoś kiedyś powiedział "poprzez forum nikogo nie nawrócisz"
Nikon 610 | S18-50 2.8 | N55-200 mm VR | N50 1.8D | YN 460-II | YN 468-II | inne|| www.lukaszdylka.pl ||
95% zadeklarowanych? Bzdura!!!!
Te 95% to dane ze statystyk kleru, ktore maja w swoich kartotekach, i sie tym szczyca. Wiekszosc to osoby ktore wciagnieto tam tylko przez to ze zostaly ochrzczone przez swoich rodzicow, i potem pchane przez te wszystkie sakramenty, tylko dlatego ze tak wypada, bo co inni powiedza. Wprowadzcie np. konkretny podatek na swoja wiare z pensji, to zaraz zobaczymy ilu jest faktycznie katolikow, ktorzy zechca łożyc na te wiarę!
Koscioł jest taki łasy na każą kasę, a nie chce wprowadzenia takiego podatku. Dlaczego? Odpowiedz chyba nie jest trudna.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
co do tematyki i dyskusji to powiem że mnie nie rusza, ale mnie rzadko co rusza....
generalnie świetnie zrobiona stylizacja i dobra robota foto.
skąd wytrzasneliście takie ciuchy?
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
HeheWypasiona seria... :P jeszcze tylko różowego Cadilaca Wam brakuje... SUPER!!!
![]()
NIKON D90, obiektyw z zestawu 18-105 VR
Ech panowie... nie można to było Spinacz Studio zaprosić?.. dołożylibyśmy do tego piekielnego ognia nasze peruczki...![]()
![]()
![]()
Jest dobrze, choć po mojemu widziałbym to w historyjce z puentą, a co do oburzonych komentarzy... ja widzę tu samą nagą prawdę![]()
Pozdrawiam piekielnie![]()
http://www.joke.co.uk
Dziekuje w imieniu wlasnym i Malina wszystkim za wypowiedzi. Szczegolnie tym ktorzy maja odpowiedni dystans i potrafia na pewne rzeczy spojrzec z wlasciwej perspektywy
Skontaktuj się z nami