Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Grip MB-D80,a spust migawki

Witam wszystkich użytkowników forum,
    mam pewne pytanie związane z gripem MB-D80, właśnie dzisiaj otrzymałem przesyłkę ze sklepu, zamontowałem grip na puszkę i pobróbowałem jak działą. No i nie wiem czy jest wszystko ok z powodu tego, że spust migawki na nim chodzi bez charakterystycznego kliknięcia, takiego choćby jaki jest wyczuwalny przy spuscie na body D80. Na gripie przejście między położniem 1 a 2 jest niemal niezauważalne, bardzo płynne. Czy waszym zdaniem należy zareklamować gripa czy po prostu te modele tak mają?

Domyślnie

ten typ tak ma
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert S. Zobacz posta
    ten typ tak ma
    Potwierdzam, u mnie tak samo - ale po przyzwyczajeniu bez problemu daje sie wyczuc prog zadzialania.

pozdrawiam,
    Pawel
    D300s, N 17-55/2.8, N 70-210/4-5.6, SB-800

Domyślnie

Nie ma tzw wyczuwalnej "połówki" i jest bardzie czuły niż główny. Cza delikatniej do niego podchodzić ale przyzwyczaisz się...

milk
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Do pokretel sterujacych tez trzeba sie przyzwyczaic - rozmieszczone sa w innych odleglosciach od spustu niz na korpusie. Po zrobieniu paru fotek, zapomnisz o jakiejkolwiek roznicy, natomiast na pewno dlugo jeszcze bedziesz pod wrazeniem wygody jaka daje grip
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Potwierdzam,

Spust migawki nie ma połówki - można się przyzwyczaić.
    To co mi się podoba, to że przycisk blokady ekspozycji jest w lepszym miejscu - sam wpada pod palec - nie trzeba go szukać tak jak w body
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

jezeli moge maly ot zrobic, a jak jest z jakoscia tego gripa? kilka osob narzekalo wczesniej, a teraz chyba wiecej osob go nabylo. i jak? trzeszczy i ma luzy czy solidny i wygodny kawal plastiku?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    jezeli moge maly ot zrobic, a jak jest z jakoscia tego gripa? kilka osob narzekalo wczesniej, a teraz chyba wiecej osob go nabylo. i jak? trzeszczy i ma luzy czy solidny i wygodny kawal plastiku?
    Na razie nic nie trzeszczy, nie ma luzów, dodaje D80 dużo "powagi"
    Trzymanie aparatu jest dużo wygodniejsze i pewne.
    Do jakości plastików zawsze się można przyczepiać ale nie jest źle.

pozdrawiam
    Paweł
    D300s, N 17-55/2.8, N 70-210/4-5.6, SB-800

Domyślnie

IMHo wszelkie lamenty byly nieuzasadnione. Grip jest solidny i co najwazniejsze wspaniale poprawia ergonomie aparatu. Jedyny mankament: aparat o wiele bardziej rzuca sie w oczy :-/
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Dziękuję za odzew. Więc wszystko ok, zaś co do jakości gripa: imho jest w porządku, żadnych luzów czy tzw skrzypienia. Naprawdę trzyma się go nieźle, mały palec przestaje lecieć, warto go po prostu mieć.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów