Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Cmentarz

Domyślnie

Jasne, wszystko zrozumiałem. Przede mną długa droga, a że czasu na jakiekolwiek hobby nie mam praktycznie żadnego to się ona jeszcze bardziej wydłuża :/ Co do samych ujęć kadrowych to nie szukałem istotnych dla mnie klatek, po prostu chciałem porobić pierwsze fotki tym aparatem i porównać je z Lumixem. To mi się udało, a to, że są to fotki dla osób bardziej profesjonalnie podchodzących do fotografii beznadziejne to z tym się liczyłem, bo jakże by to było gdyby totalnemu amatorowi, który kupił swą pierwszą amatorską lustrzankę wyszło jakiekolwiek zdjęcie... Mimo wszystko uważam, że dopiąłem swego, bo tym było sprawdzenie czy kupienie D5k nie będzie błędem - nie jest. Teraz tylko muszę każdą wolną chwilę (oby to było chociaż pół godzinki dziennie) spędzać z książkami i doskonalić mój "talent" (wiadomo, dlaczego ująłem to w cudzysłów).

Pzdr.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

PapaY - zdjęcia nie muszą być idealne i każdy kiedyś zaczynał, po prostu postaraj się następnym razem nie zrobić takiej gafy.
    Gdybyś poczytał o kadrowaniu, o operowaniu przysłoną to jestem pewny że z tego cmentarza pokazałbyś zdjęcia warte uwagi.
    Napisałeś w stopce że się uczysz i świetnie trafiłeś, jeśli pokażesz coś, co udowodni że włożyłeś w to nieco wysiłku (więcej niż naciśnięcie spustu) to dostaniesz wartościowe komentarze, które na pewno Ci pomogą.
    Więc nie przepraszaj i się nie zrażaj tylko postaraj następnym razem.
    Powodzenia!
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Spoko, spoko - następne zdjęcia zapewne porobię za jakieś pół roku, najpierw muszę "liznąć" nieco wiedzy Znam się na wielu rzeczach, ale nie na robieniu dobrych zdjęć lustrzanką więc wolę z tym poczekać niż znów wystawić się na pośmiewisko Tymczasem będę uczestniczył w życiu forum, ale tylko w działach odmiennych aniżeli fotografie A teraz powoli szykuję się na wypad z synem do kina na "Odlot"
    Ostatnio edytowane przez BBall_Freaker ; 31-10-2009 o 16:59

Domyślnie

A propos gaf - dział MARTWA natura dla zdjęć z cmentarza to chyba trochę nieodpowiednie...? Raczej Reportaż lub Inne by bardziej pasował...

Domyślnie

To akurat zrobiłem z pełną premedytacją

PS. T-M-S nie PapaY, a PopaY - istnieje zasadnicza różnica...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    A propos gaf - dział MARTWA natura dla zdjęć z cmentarza to chyba trochę nieodpowiednie...? Raczej Reportaż lub Inne by bardziej pasował...
    Z "Humoru zeszytów" - "oprócz grobów opuszczonych i zaniedbanych były też groby tętniące życiem".
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PopaY Zobacz posta
    To akurat zrobiłem z pełną premedytacją

PS. T-M-S nie PapaY, a PopaY - istnieje zasadnicza różnica...
    jak najbardziej przepraszam!
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów