Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Capture One 5

Domyślnie

Czyli w wersji LE nic się nie zmienia (oprócz zbędnego focus toola).
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Jak dla mnie jest inaczej.

Ci v4 było bardzo blisko tego co bym chciał, kolory itp mi pasowały bardzo, tylko miałem takie jakieś nieprzyjemne wrażenie, że w 1:1 coś nie grało ze zdjęciami. Jakby ni ostre lub coś. W v5 nie widzę tego problemu, i to co sobie jak na razie potestowałem pozwala mi wierzyć, że może zmodyfikuje nieco mój workflow, tym bardziej że właśnie zamówiłem ps cs4 więc może c1 zastąpi LR2, a obróbka miejscowa wyląduje w PS. Choć to jeszcze życie pokaże.

Nawet nie odpalam dema wersji Pro bo się boje, że mi się zachce i zaś wydam tyle kasy ...

W każdym razie jestem pełen optymizmu

pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Zrobiłem pierwsze porównanie obrazka v4 kontra v5. Jedyne różnice były w ciemności cienia - czyli nieco inny przebieg krzywej nałożonej na liniowego rawa. Poza tym ilość szczegółów i całej reszty identyczna. Engine chyba jest ten sam. Wg mnie zmiana v4 na v5 ze strony P1 jest posunięciem marketingowym. Pokazują się ciągle nowe modele aparatów. Skoro ludzi stać na nowe puszki to pewnie też stać na upgrade softu I dlatego nie będą już rozwijać v4 - czyli dodawać kumania RAWów z nowych puszek. Kto kupi nowy aparat będzie musiał kupić C1 v5. Polityka w stylu Adobe. Szybko się uczą kurde blat
    Pusta torba team
    BLOG

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów