Hehe a nie mowilem
2 swietne!
Szukaj
Hehe a nie mowilem
2 swietne!
Nikon http://greg77.com/
Mi się z tego wszystkiego najbardziej podoba jedynka, reszta jest bezpłciowa. Przerobione zdjęcia staraciły na kolorze i kadrze. W jedynce podciągnęłabym tylko kontrast i zdjęcie na pewno nabierze walorów.![]()
Turawa (duże) jest świetną miejscówką na IR, bo sinice w wodzie i na brzegu dają ten super oczekiwany efekt 'świecenia'. Polecam na przyszły sezon.
D70|s 10-20|n 18-70|n 50/1.8|gp YH324C+YH430 "wiecej sprzętu niż talentu"
tak jak wszyscy piszą ;-D dwójeczka lepsza
kurde muszę spakować 4 litery i się wybrać do Turawy, jakąś jesień przyfocić na jeziorkiempozdrawiam
Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES
Pewnie masz rację. Dla mnie zabawa z filtrami dopiero się zacznie.
Na listopad planuję zakup systemu Cokin Z (ze względu na średnicę mojego nowego szkiełka).
Nie ukrywam, że ceny trochę bolą (schowam paragon przed żoną). Może w przyszłości jakieś IR się trafi.
Na razie tylko polar.
A co do jeziora to masz rację. Cały czas czekam na lepsze warunki by udać się na jakiś dłuższy wypad.
Przydałoby się lepsze światełko i coś na niebie.
Na weekend zapowiadają poprawę pogody. Może i dla nas jakaś lampa zaświeci?
Póki co do pracy!
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie opinie.
Wydaje mi się, gdzieś już czytałem, że D90 nie nadaje się do robienia IR![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Wieczorem postaram się wrzucić BW wersji drugiej. A co do ramek, to ciężko wszystkim dogodzić - kwestia gustu.
Mi też podobają się trochę szersze (chociaż ostatnio trochę chyba przesadziłem).
Staram się wypracować jakiś złoty środek (co do wielkości), ale będzie to chyba trudne zadanie.
Dzięki za oceny fotek.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami