Było by dużo lepiej według mnie gdyby obróbka była nieco mniej intensywna... Twarze trochę groteskowo przesz nią wyszły.
Szukaj
Było by dużo lepiej według mnie gdyby obróbka była nieco mniej intensywna... Twarze trochę groteskowo przesz nią wyszły.
4 jest świetna moim skromnym zdaniem... Z modą nie dyskutuje...
OK, dzięki, nie spodziewałem się takiego odzewu. Poprzednie moje posty były mocno olewane.
Stylizacja jest jaka jest. Dziewczyny przekopały szafy i tyle. Spodnie to mój duży błąd. Patrycja przebierała się już po sesji.
Obróbka - blura dodałem na końcu, chciałem mieć taki efekt halo jak na starych zdjęciach z lat 20 - 30 (np. tu: http://m.onet.pl/_m/9a3f8620d981db1a...22bed,14,1.jpg ). Może faktycznie przegiąłem.
Cieszę się że podoba się 4. Najwięcej mojego potu wsiąkło w to zdjęcie. Niektóre pozostałe przyznam że obrabiałem trochę na siłę.
Możecie jeszcze napisać coś odnośnie kadrów, światła itp? To była moja druga sesja z użyciem parasolki, więc chciałbym poznać Waszą opinię.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Acha, marynarzy nie było, ale może i dobrze. Modelki to, jak ktoś zauważył, dzieci.
powiem tak, brakuje ostrości, już nawet bym nie martwił się szumem, który dobrze by korespondował z tematem sesji moim zdaniem, ale ostrości nie wybaczę
widziałem zdjęcia na MM, tam już zwróciłem uwagę, że pomysłowo ugryzione
pozdrawiam!
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
W spodnie to ja przebrałam modelkę na tej sesji, ponieważ główną inspiracją były późne lata 30te i lata 40te. Jak spojrzycie na Marlenę Dietrich to nosiła spodnie;P
O pomyśle na sesję się nie wypowiadam, skoro jest mój i oczywiście genialny (:P), a obróbka - mi się podoba, czuć klimat retro. Najbardziej podoba mi się 4, na 2 troszkę rzeczywiście twarz mocno zblurowana, ale ujęcie super, podobnie jak 5.
Podoba mi się spięcie setu klamrą tematyczną i wydobycie tej zalotności.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Trójka ma sobie coś. Pociąga mnie dynamiką, kompozycją, czarem i nie ma aż takiej zbyt daleko posuniętej obróbki. Dwójka też ma czar. Na reszcie chyba jest za mocna obróbka.
Ktoś tu mówi o dzieciach. Jakie dzieci? Dziewczyna w sam raz.
Następnym razem będzie bez historyjek. Zamiast techniki wszyscy oceniają "W barze w nowym orleanie...", spodnie i buty. Tym bardziej że, jak szanowni historycy pewnie słusznie zauważyli, klimat nie pasuje do Orleanu (ja nie wiem, nie byłem a w 1930 mój dziadek miał 2 lata).
Obróbka już wiem że za mocna. Same zdjęcia jak rozumiem świetne skoro nikt się nie ma uwag?
to nastepnym razem przedstaw te zdjecia bez historyjki i innych ideologi. chyba ze masz mocne argumenty by tak je przedstawic...
bo tu mi ich brakło...
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami