Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Backup D80

Domyślnie Backup D80

Ostatnio się zastanawiam nad zakupem 2 korpusu który miałby być awaryjnym dla D80 a w niektórych przypadkach pierwszymi skrzypcami. Chodzi mi o sprzęt którego nie będzie mi szkoda jak go deszcz zaleje lub za wilgotnieje. Fotografuje głównie makro od czasu do czasu jakaś architektóra lub panorama, przymieżam się także do polowania na ptactwo. Rozglądałem się trochę i padło na D70 ze względu na cenę ale nie jestem do końca pewien.
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

tak tak. D70 to dobry wybór, choć zastanawiałbym się nad d70s, ale to zależy od funduszy.

Domyślnie

wolałbym upolować coś poniżej 1000zł
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

D70 jako puszka do "ekstremalnych zadań"? No nie wiem... Jeśli miało by to służyć do pracy w warunkach, w których nie powinno się wystawiać aparatu na światło dzienne to ja bym raczej szukał czegoś zdecydowanie tańszego, by później nie pluć sobie w twarz...
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

Czy ja wiem czy warunki ekstremalne mgła, lekka mżawka, rosa w trawie po pas w której klęczysz na kolanach podczas porannego makro lub po deszczu

Napewno wolałbym coś za 500zł ale raczej niezajeczanego sprzętu w tej cenie sie niedostanie.
    Moja Galeria | Mój Blog

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Rozważ też d50 - zawsze choc karty będą pasować

Domyślnie

Ja bym strzelał w D40 lub max D50, ewentualnie (i tu poważnie piszę) w Olympusa E-400.

Domyślnie

Olimpus raczej odpada bo nie w systemie a szkła troche ważą. Co do d40 to korpus jest mały jak dlamnie wiem bo miałem wczesniej D60
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Doradzać Ci możemy nawet i D300, ale nie o to chodzi Jeśli ma to być tanie i tylko jako "zastępstwo" to po co wydawać nie wiadomo ile? Sam się zastanów czy warto wydawać tysiaka za coś co w praktyce ma służyć jako "kolega do bicia". Kup najtańszy korpus systemowy i po sprawie.

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

za rooner-em polecam D50. Obecnie stosunkowo tani i całkiem niezły aparacik. Olympusy całkiem niezła oferta, lecz optyki nie podmienisz.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów