Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Co tu dużo pisać - moje zdanie to, że jest bardzo słoabo: 1 balans bieli, ostrość, za ciemno - ogólnie ta fotka całkowicie spaprana; 2 Fajna minka ale znowu balans bieli do bani, za ciemno a co do ostrości lepiej niz 1 ale to porównując tylko do jedynki wychodzi lepiej; 3 No cóż podobnie jak 1. Widze w stopce że marzenia spełnione - no to teraz do pracy bo narzędzia są, tylko musisz się nimi nauczyć jeszcze pracować. Wielki plus dla Modelki bo jest super.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Wszystkie uwagi biorę na klate... po to je pokazałem żeby zbierac baty i się uczyć . Jedno mnie tylko zastanawia - za ciemno ? Jak robię jaśniej to nie bardzo mi się podoba. Możesz mi np kozać jak jasne powinny byc te zdjęcia ? CO do zafarbu z balansem bieli to niestety robiłem to bez RAW-u i nie potrafiłem tego usunąć ( światło było odbijane od ścian więc to chyba dlatego).
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pimps Zobacz posta
    Co tu dużo pisać - moje zdanie to, że jest bardzo słoabo: 1 balans bieli, ostrość, za ciemno - ogólnie ta fotka całkowicie spaprana; 2 Fajna minka ale znowu balans bieli do bani, za ciemno a co do ostrości lepiej niz 1 ale to porównując tylko do jedynki wychodzi lepiej; 3 No cóż podobnie jak 1. Widze w stopce że marzenia spełnione - no to teraz do pracy bo narzędzia są, tylko musisz się nimi nauczyć jeszcze pracować. Wielki plus dla Modelki bo jest super.

To tak na szybko jeżeli pytasz jak ja to jasno widzę przy czym też się usprawiedliwię że nie miałem nef'a a tylko to co pokazałeś.

Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

A mnie na przykład dwójeczka bardzo się podoba, jak by dało rade ten balans bieli poprawić to byłoby całkiem przyjemnie. A jedynkę to do kosza, najlepiej zaraz.

Domyślnie

offt: zdjec nie oceniam, ale nie moge pojac jak takiemu malenkiemu dziecku mozna kolczyki do uszu powkladac.

Domyślnie

To ja tez pozwolę sobie pokombinować, Tomik, mam nadzieję, ze się nie obrazisz Ale skoro Pimps może to ja też

Wiadomo, ze kolor u dziecka jest lepszy, ale jak nie ma nefa, to z kolorami ciężko walczyć.

Domyślnie

według mnie tylko to zdjęcie na jakiś potencjał
    Pozwoliłem sobie:

oczywiście jedno słowo i usunę.
    Co do przebijania uszu to jest to każdego indywidualna sprawa i nikomu nic do tego. Moja córka miała przebite w wieku 8-mcy i nawet jej łza nie poleciała.

pozdr.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

dzięki wszystkim za propozycję . Wszystkie fajne .Widać po nich że w obróbce dłe jeszcze przedemną droga..... Co do jasności zdjęć to powiem szczerze że propozycja pimps-a wydaje mi się za jasna. Nie wiem czy mam rację czy poprostu wszystkie moje zdjęcia robię za ciemne .
    Co do kolczyków to na prawdę nic ją to nie bolało ( specjalna technika ) nawet nie zapłakała , a wygląda super - moim zdaniem oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez tomik34 ; 27-10-2009 o 14:16
    D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.

Domyślnie

Myślę, że propozycja DZIADKA nr 2 jest najbliższa ideałowi.
    To znaczy mi się podoba.
    Ogólnie kadry jak dla mnie to 2 i 3.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów