Szukaj
Co tu dużo pisać - moje zdanie to, że jest bardzo słoabo: 1 balans bieli, ostrość, za ciemno - ogólnie ta fotka całkowicie spaprana; 2 Fajna minka ale znowu balans bieli do bani, za ciemno a co do ostrości lepiej niz 1 ale to porównując tylko do jedynki wychodzi lepiej; 3 No cóż podobnie jak 1. Widze w stopce że marzenia spełnione - no to teraz do pracy bo narzędzia są, tylko musisz się nimi nauczyć jeszcze pracować. Wielki plus dla Modelki bo jest super.
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
Wszystkie uwagi biorę na klate... po to je pokazałem żeby zbierac baty i się uczyć . Jedno mnie tylko zastanawia - za ciemno ? Jak robię jaśniej to nie bardzo mi się podoba. Możesz mi np kozać jak jasne powinny byc te zdjęcia ? CO do zafarbu z balansem bieli to niestety robiłem to bez RAW-u i nie potrafiłem tego usunąć ( światło było odbijane od ścian więc to chyba dlatego).
D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.
To tak na szybko jeżeli pytasz jak ja to jasno widzę przy czym też się usprawiedliwię że nie miałem nef'a a tylko to co pokazałeś.
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
A mnie na przykład dwójeczka bardzo się podoba, jak by dało rade ten balans bieli poprawić to byłoby całkiem przyjemnie. A jedynkę to do kosza, najlepiej zaraz.
offt: zdjec nie oceniam, ale nie moge pojac jak takiemu malenkiemu dziecku mozna kolczyki do uszu powkladac.
侍
To ja tez pozwolę sobie pokombinować, Tomik, mam nadzieję, ze się nie obraziszAle skoro Pimps może to ja też
![]()
Wiadomo, ze kolor u dziecka jest lepszy, ale jak nie ma nefa, to z kolorami ciężko walczyć.
dzięki wszystkim za propozycję . Wszystkie fajne .Widać po nich że w obróbce dłe jeszcze przedemną droga..... Co do jasności zdjęć to powiem szczerze że propozycja pimps-a wydaje mi się za jasna. Nie wiem czy mam rację czy poprostu wszystkie moje zdjęcia robię za ciemne .
Co do kolczyków to na prawdę nic ją to nie bolało ( specjalna technika ) nawet nie zapłakała , a wygląda super - moim zdaniem oczywiście.
Ostatnio edytowane przez tomik34 ; 27-10-2009 o 14:16
D600+D300+ N24-70 2.8 - marzenie spełnione,N70-200 2,8 VRII - kolejne marzenie spełnione S10-20 3,5+S85 1,4+N35 1,8 + SB600+SB800+SB900+HOYA SLIM polar+parasolki,statywy,radioodpalacze....itp.
Myślę, że propozycja DZIADKA nr 2 jest najbliższa ideałowi.
To znaczy mi się podoba.
Ogólnie kadry jak dla mnie to 2 i 3.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Skontaktuj się z nami