Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nevton
    ale powiedzcie czy tak jak przewiduje do domku to mini ma sens??
    Cytat Zamieszczone przez nevton
    chce postawic maka w domu do domowego uzytku i na wlasnej skorze sie przekonac czy spelni wszystkie moje wymagania (oprocz gier)oto one:
    photoshop
    internet
    maile z glupotami*
    mp3/ipod
    edycje domowego wideo
    divixy (tez na tv!!)
    gg/skype/wideokonferencje internetowe*
    czasami praca grafika/DTP w domu!!!!
    * tu sie boje ze moge miec problemy
    Postawiles gwiazdki w niewlasciwych miejscach Problem bedziesz mial z Photoshopem, edycja wideo i DTP. Oczywiscie wszystko to zrobisz, tyle ze na mini zajmie to duzo wiecej czasu niz na porownywalnej konfiguracji PowerMac. Ja mam PowerBooka G4 1,33 GHz, 768 MB RAM, 12'' matryce, dysk 60 GB i powiem Ci, ze nadaje sie do wszystkiego o czym piszesz, z tym ze do tych trzech rzeczy moglby sie nadawac bardziej

Ale czytalem na comp.sys.mac ze PB podlaczony do zew monitora i klawiatury pracuje jeko stacja robocza w studio DTP, wiec to chyba kwestia oczekiwan. Moze moje sa wygorowane

Proponuje Ci rozejrzyj sie za ludzkim sprzedawca i popros o godzine sam na sam z mini. Pewnie nie pozwoli Ci zainstalowac aplikacji (chociaz, jak trafisz na BARDZO ludzkiego?) ale iMovie masz w systemie, przytachaj kamere cyfrowa, zrzuc sobei pare minut filmu i go poobrabiaj, wygeneruj plik wyjsciowy, przygotuj plytke DVD (iDVD tez masz w systemie) - to da Ci poglad co mozna mini zdzialac.

Warto ta droga, bo inaczej dolaczysz do rzeszy sfrustrowanych macuserow, ktorzy pierwszy komputer kupili 'bo wszyscy chwala' i teraz przezywaja rozczarowanie za rozczarowaniem. Albo wiesz co, jestes spod Warszawy - mozemy sie umowic, pomacasz mojego PB i bedziesz mniej wiecej wiedzial czego sie po mini spodziewac

pzdr
    dosent
    D70/N24-85/N70-300G/N105D/SB800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    otwock k/warszawy

Domyślnie

to jest jakis pomys ale nie bede sie klopotal (ani ciebie dosent-cie) dopoki nie nazbieram kasy...

heretique a cena??

acha ciekaw jestm czy do domowego video wystarczy pc jako serwer plikow??

czasy renderingow pomijam nie sa dla mnie wazne wazniejsze jest tempo ogladania preview sony Vegas na PC bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl ciekawe jak tam final cut sie sprawuje
    a co do speeda w photoshopie to 800mhz G4 mnie osobiscie wystarczy (pracowalem na takim)
    N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
    |D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|

Domyślnie

Cena "kup teraz" wynosiła 4400 jeśli dobrze pamiętam. Trochę więcej od mini, a konfiguracja porównywalna parametrami (dysk na pewno szybszy), możliwości rozbudowy na pewno większe. Warto przyglądać się Allegro, od czasu do czasu wpada coś ciekawego, choć G4 od 1GHz w górę raczej niewiele (być może dlatego, że te się jeszcze bardzo nei zestarzały ).

[ Dodano: Pon Kwi 11, 2005 7:12 pm ]
    Dzisiaj rano padł mi pecet - zgasł kilka sekund po włączeniu (i sprawdziłem, że to nie zasilacz jest przyczyną).

Moja narzeczona sugeruje, że to przez to, że za dużo ostatnio mówię o makach i innych jabłkach Tak więc uważajcie
    Tomek
    <strike>D90</strike> | <strike>18-200</strike> | <strike>35/1.8</strike> | <strike>S 10-20</strike>

Oszczędny w słowach
    Miasto
    otwock k/warszawy

Domyślnie

29-go ma wyjsc Tygrysek
    http://www.apple.com/macosx/
    N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
    |D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów