Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 74

Domyślnie

Dorzuc jakiegos Hitachi SATA 80 GB...
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    otwock k/warszawy

Domyślnie

G4 od 800 mhz i przynajmniej 1Gb ramu jezeli mowimy o foto zawsze bedzie wydajniejszy od PC-ta
    z 2 powodow:
    nie wiesza sie tak jak PC !! i wtedy kiedy PC przechodzi reinstalacje i i inne bolaczki Jabluszko pracuje
    i drugi ktorego nie sposob zmierzyc i samemu tzeba sie przekonac
    mac nie rozprasza uwagi siadajac przy Jabluszku robisz to co masz do zrobienia i nic wiecej - nie marnujesz czasu na jakies opcje softu i systemu ktore ci nie sa potrzebne
    na windzie zawsze sie znajdzie cos do rozpraszania a to szarlerek jakis a to wygaszacz
    pc jest jak skrzynka ze skarbami(taka z dziecinstwa naprzyklad) trzeba byc super-zdyscyplinowanym by wyjac potrzebna rzecz nie zerkajac na inne

ech szkoda gadac

przy 1 godzinie pracy mac moze i nie ma szans cenowo
    ale przy 1 miesiacu juz powoli tak a przy 1 roku zaczyna byc rok swietlny z przodu przed PC jesli chodzi o wydajnosc w roboczogodzinach

[ Dodano: 21 Mar 2005 03:20 ]
    acha a do cen dopisz system operacyjny
    i pakiet iLife czyli cos jak adobe photoshop elements 3 plus jakis ulead do montazu fimow i kolejny do wypalenia krazka dvd z filmem to cenowo

zapraszam za jakies 3 do 6 ciu miesiecy jak wyjdzie TIGER wtedy pokaze pazury
    CORE IMAGE, CORE VIDEO, AUTOMATOR, SPOTLIGHT technologie wbite w system wbijaja w podloge

zasada jest taka ze na pc czlowiek zasowa 5 godz a komp 0.5godz
    a na maczku czlowiek zasowa 1 godz a komp 1

i w przyblizeniu na dwa razy wolniejszym kompie czlowiek robi robote 3 razy szybciej
    N.I.K.O.N.: Networked Intelligent Killing and Observation Neohuman
    |D70| |Nikkor 50mm| |Nikkor 35-80mm| |Sigma 28-300mm| |SanDisk 512MB|

Domyślnie

Nevton u mnie w gazecie sa same maci...Masakra.Wlasnie siedze na jednym.Potem bede siedzial na G5...Kurde.Zapakuje do domu cos czuje i chodu.Doslownie.Sa piekne cudowne...Konkretne.
    | N D200 | | 28-70/2.8 | | 70-200/2.8 VR| | SB-800 |

Domyślnie

Kto kupi mojego PC-ta? Wielki, szybki i cichy...
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

adik, G5-tka jest zdecydowanie dwureczna (G4 mozna bylo wygodnie niesc w jednej rece), wiec uwazaj jak bedziesz zbiegal po schodach
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

a jak jest z aplikacjami na maci podchodzą aplikacje jak na PC sory za banalne pytanie ale w tym temacie jestem zielony a rozważam opcję zakupu kompa myślałem coś ala 3GB, ram 2x512 lub nawet 2x 1GB + dobra karta graficzna, właśnie 60% grafika, 20% net, 20% obróbka tekstu, słuchanie muzyki filmy... Ale słyszałem kiedyś własnie że maci to jakiś ewenement Jak jest z kompatybilnością PC i maci
    Czy jest sens pakowania się w MACi dla urzytków domowych
    Będe wdzięczny za wyjasnienie dla laika lub jakies linki pl.
    pozdrawiam
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czytam, czytam i nie mogę uwierzyć !!!
    mac jest ładny - OK
    mac jest wydajny - OK
    mac sie nie zawiesza - moze i tak, ale czy ktoś pomysłał dlaczego.
    zacytuję nevton'a
    "mac nie rozprasza uwagi siadajac przy Jabluszku robisz to co masz do zrobienia i nic wiecej - nie marnujesz czasu na jakies opcje softu i systemu ktore ci nie sa potrzebne "
    powiedz mi, a kto Ci każe instalować masę softu na pcta. zainstaluj winde i PS i niech Ci nic nie rozprasza. I też bedzie szybki, a co do wieszania, nie pamietam kiedy mi sie mój XP powiesił - a nie traktuje go dobrze, instaluje wszystko co chce przetestować. Potraktuj maca jak pcta i wtedy porozmawiamy. To tak jak rozmowa z linuxowcami. Linux jest super i wogóle. Parę razy zdarzyło mi się na tym wspaniałym systemie zobaczyć komunikat kernel panic a soft do odtwarzania mp3 robił czkawkę i nie miałem tak tylko ja.

Domyślnie

Ricardo:

Jak można przeczytać na stronach Forbes.com
    Linux jest najczęściej wybieranym systemem do zastosowań superkomputerowych.
    Jego przewaga jest bardzo wyraźna, aż 60% instalacji znajdujących się na liście
    500 najszybszych komputerów świata TOP500 ,
    w tym najszybszy obecnie BlueGene/L, jest napędzana właśnie przez ten system.

To chyba o "czymś" świadczy. Oczywiście windows też ma swoje zastosowania. To tak jakby pisać dlaczego nikon a nie canon, itd. itp.
    Pozdr.
    Piotr Chodorowski

Domyślnie

Ricardo, stosuję podobną zasadę po za Office, Nero, i gratami które można policzyć na palcach jednej ręki na kompie nic nie ma ! (z programów). Przy obrabianiu zdjęć fakt tu brakuje ramu (w moim przypadku) a jak zaczną się RAWy to nie bedzie wyjścia tylko zmiana rzęcha stąd pytam co jest takiego wybitnego w macach że się wszyscy zachwycają...
    pozdrawiam
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

zapraszam za jakies 3 do 6 ciu miesiecy jak wyjdzie TIGER wtedy pokaze pazury
    CORE IMAGE, CORE VIDEO, AUTOMATOR, SPOTLIGHT technologie wbite w system wbijaja w podloge
    he he he.... juz Panterka powoduje dziwnie nerwowe zachowania u znajomych pececiarzy, nie trzeba czekac na Tigera
    A tak powaznie to zapomnij o MiniMaczku do obrobki fot... Probowalem z czystej ciekawosci na tej szybszej wersji troszke powalczyc, ale nie do tego ten komputerek powstal... to ma byc multimedialny serwerek w domu i komp do prostych zastosowan. Jezeli nie stac Cie na G5, to dobrym wyborem bedzie jakas 2 procesorowa G4 z wieksza iloscia ramu. Spokojnie da sie na tym pracowac. Sam mam w domu G4 876 dp i zareczam ze spokojnie sie na tym pracuje na skomplikowanych fotach po 500-600mb. Oczywiscie trzeba miec troszke ramu i wolne miejsce na dysku na scratch dla photoshopa. Co do samego wyboru pomiedzy PC a Maczkiem, to sprawa nie jest taka prosta. Jesli nie masz zadnego doswiadczenia z OSXem i nie masz nikogo, kto moglby Ci na poczatku pare spraw wyjasnic, podpowiedziec i ustawic... to bedziesz sie meczyl... Jezeli natomiast pokonasz pierwsze trudnosci w pracy z kompletnie innym systemem operacyjnym... to juz nigdy nie wrocisz z wlasnej woli do Windozy

[ Dodano: Pon Mar 21, 2005 7:36 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez Ricardo
    powiedz mi, a kto Ci każe instalować masę softu na pcta. zainstaluj winde i PS i niech Ci nic nie rozprasza. I też bedzie szybki, a co do wieszania, nie pamietam kiedy mi sie mój XP powiesił - a nie traktuje go dobrze, instaluje wszystko co chce przetestować. Potraktuj maca jak pcta i wtedy porozmawiamy.
    ja swojego nie traktuje delikatnie, co wiecej odpalam go z systemu ktory jest na przenosnym dysku FW (w ten sposob moge odpalac rozne maczki w domu i w pracy, majac zawsze swoje ustawienia systemu i aplikacje). Nawet przy takim nietypowym sposobie pracy... nic zlego sie nie dzieje. System zainstalowany dwa lata temu nigdy nie wymagal przeinstalowania, jest tylko upgradowany do nowszych wersji i to w zasadzie wszystko.
    Pozdrawiam Giuppo

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów