Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Aneta

Domyślnie Aneta

Proszę o komentarze

Domyślnie

1 cera do poprawki
    2 oczy (białka są niebieskie)
    3 może troche ciaśniej kadrować

Domyślnie

no i dekolt jakiś siny wyszedł...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami, dałeś jednak na tyle rozsądnej wielkości zdjęcie na forum że pokusiłem się o własne poprawki. Nie zrobiłem tego idealnie (np. dalej niebieski zafarb na białkach, miejscami cera) ale podgląd zawsze jest. Na życzenie zdjęcie usunę.

Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 25-10-2009 o 12:09
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Brawo Andrzej. Białka oczu to juz mały problem.

Aneta odżyła po poprawkach!
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Dzięki Andrzej. Dopiero przy świetle dziennym widzę co jest grane. Muszę koniecznie zmienić oświetlenie "stanowiska pracy".
    D300 + NIKKOR 24-70mm 1:2,8G ED + SB800

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę z tego, że poprzeczka postawiona przez Andrzeja będzie dla mnie jeszcze dłuuugo nieosiągalna. Mimo to udało mi się osiągnąć mniej lub bardziej zadowalający efekt.

Ostatnio edytowane przez tomeusz ; 26-10-2009 o 16:07
    D300 + NIKKOR 24-70mm 1:2,8G ED + SB800

Domyślnie

Jest już znacznie lepiej, mógłbyś lekko jeszcze dopracować czoło. Troszkę jednak całość przeostrzyłeś, jakbyś się wstrzelił z ostrością miedzy tym co ja wstawiłem (u mnie ciut za mało) a twoją to było by bardzo dobrze. Można pokusić się jeszcze o lekką korekcję dolnej parti ust ale to już nie każdemu takie ingerencje się muszą podobać
    olender.me

Domyślnie

andrzej,
    jak tyś to zrobił ????
    ND90+N18-105+N35f1,8+T17-50f2,8VC+N70-300 4,5-5,6VR+S10-20 4-5,6+SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_03 Zobacz posta
    andrzej,
    jak tyś to zrobił ????
    W sumie bardzo prosto. Nie wiem jak to robią inni, ja jestem w samoukiem w PS.
    Przedstawię pokrótce. Operowałem głownie "Healing Brush Tool" by zlikwidować niedoskonałości skóry. Później odrobinkę wygładzenia na nowej warstwie a więc dodanie maski, odwrócenie i spokojne ruchy miękkim pędzlem po skórze oraz symboliczne krycie by nie zatraciła się faktura skóry.
    Następnie symboliczne wyostrzyłem samą skórę. Później ociepliłem skórę w krzywych. Operacja również na nowej warstwie, dodanej i odwróconej masce (większość operacji w ten schemat robię).
    Wszystko jest do osiągnięcia tylko wymaga wprawy. Myślę że to może zrobić dużo lepiej gdyby posiadać NEFa w pełnej rozdzielczości i naprawdę poświęcić temu trochę czasu.
    olender.me

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów