Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Iiii

Domyślnie

bw 100x lepsze!
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Ponieważ harb mnie wywołał to piszę to, co mi się wydaje:

Co do tego działania na zdjęciach - trudno powiedzieć czym się kierował autor (działania, nie zdjęcia). Wygląda na to, że kiedyś nastąpiła naturalna sukcesja - czyli na nieużytku posiały się brzozy. Cała interpretacja zdarzenia zależy od tego, czy grunt w ewidencji jest "rolą" czy "lasem". Tego nie wiemy. Być może ktoś chciał usunąć te brzozy, bał się, że nie mając zezwolenia, zostanie ukarany i tylko je ogłowił... To co na dole rośnie, to te same brzozy - wyrosły z pączków śpiących u nasady pnia. Pytanie: jeśli tylko ogłowił, to co na tym zyskał? Kilka wałeczków na opał? A może to wytwórca mioteł...?
    Jedno jest pewne - temu, kto to zrobił Bozia powinna upie....dolić rączki przy samej głowie.
    I to bym powiedział tyle, co bym powiedział - jak mawiał na zakończenie wykładu mój promotor.

Brzoza to ukochane moje drzewo i popieram jerezano w kwestii o Bozi.

Wolę kolor.
    NIKON - system

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaza67 Zobacz posta
    mz jedynka fajna w kolorze , b/w tez mi sie podoba
    Uważam podobnie.
    Co do brzóz to rzeczywiście jest traktowana jako chwast i tak też się zachowuje w przypadku posadzenia młodego lasu. Rozsiewa się i rośnie bardzo szybko zagłuszając inne drzewa.
    D90 S10-20 N18-105 N35/1.8 N60/2.8G N85/1.8 N70-300VR SB900

Rozmowny Awatar mariusz_777
    Miasto
    Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Podoba mi się jedynka B&W nie bardzo
    Pozdrawiam
    Nikon D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andre70 Zobacz posta
    Co do brzóz to rzeczywiście jest traktowana jako chwast i tak też się zachowuje w przypadku posadzenia młodego lasu. Rozsiewa się i rośnie bardzo szybko zagłuszając inne drzewa.
    Tutaj generalizować nie można. Czasami brzoza jest niepożądana, czasami pomaga wyprowadzić cenniejsze gatunki, a czasami jest niezbędną i cenioną domieszką. Oczywiście mówię o lesie...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów