Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Kilkee

Domyślnie Kilkee

Kolejne zdjecia ze wspolnego wyjazdu z Locterem

1.Tym razem jest to skladak z kilkunastu pionowych klatek w dwoch poziomach......taki moj sposob na szeroki kat, ktorego nie mam

2.Kolejna panorama......zainteresowala mnie struktura tych skalek.....stad pomysl

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Klify na jedynce są nachylone w prawo i pierwsze wrażenie jest że fotka leci ...Oczywiście wiadomo ładnie prosto jest ...podoba się to zdjęcie .
    Jeżeli chodzi o dwójkę to zrobiłbym 1-2 kroki w prawo żeby z kadru wyskoczył ten mały fragment skał w LD
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Widze, że mieliśmy podobny pomysł z jedynka, bo ja też ja składałem dokładnie tak samo, połączone klatki góra-dół.
    Fajne niebo zrobiłeś, podoba mi sie.

Dwójka inna ale tez ciekawa, tylko mam wrażenie, że jednak te skałki sa zbyt brunatne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Dwójka inna ale tez ciekawa, tylko mam wrażenie, że jednak te skałki sa zbyt brunatne.
    Kolor staralem sie oddac taki jak tam faktycznie byl.....oczywiscie znasz mozliwosci naszych monitorow
    Wlasnie wyglad i kolor mnie zainteresowal

Domyślnie

Piknie...
    Na pierwszym trochę "nieszczęśliwe" połączenie krawędzi skały z horyzontem.Dwójka bardzo ciekawyi taki"nietypowy" kadr,ale podoba się,szczególnie,że kolor tego "muru" ze skały jest świetny....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Witam,
    1. Sposób pokazania skały na środku kadru psuje trochę całość. Nie widać jej podstawy tylko "wyrasta" ze skał bliższych. Szczyt zaś zlewa się z horyzontem. Dgybyś podszedł (Tylko nie spadnij!!!) bliżej krawędzi u mógł troszeczkę podwyższyć perspektywę, pewnie wyszło by naturalniej.
    2. Skałki przypominają mi stertę kromek razowego chleba. Smakowite. Może warto poszukać różnych form tych skal? Mogą być kopalnią tematów.

Miejsca do fotografowania masz wspaniałe, tylko pozazdrościć.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Dgybyś podszedł (Tylko nie spadnij!!!) bliżej krawędzi u mógł troszeczkę podwyższyć perspektywę, pewnie wyszło by naturalniej.

Z tego miejsca żadne podchodzenie o kilka metrów w ta czy w tamta nie dałoby żadnej różnicy, wiem bo tam byłem. Zeby uchwycić tą skałę z innej perspektywy trzeba jeszcze przejśćładny kawałek, ale wtedy zmienia sie diametralnie kadr.

Domyślnie

kolejne bdb

Domyślnie

za harbem

a na 1 ta skala na srodku tojest polaczona z ladem czy to taka wyspa , zainteresowalmnie ten widok wiec pytam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów