Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Portret Taty

Domyślnie Portret Taty

Dzisiaj przedstawiam portret mojego Taty wykonany nowym nabytkiem NIKKOR 85/1.8

Domyślnie

Fajne szelki
    Mogłeś łokieć cały zostawić i tak się zastanawiam nad kolorem
    Mam wrażenie że wdarł się jakiś dziwny zafarb albo monitor mi przekłamuje, może ktoś jeszcze się wypowie.
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Fajne szelki
    Mogłeś łokieć cały zostawić i tak się zastanawiam nad kolorem
    Mam wrażenie że wdarł się jakiś dziwny zafarb albo monitor mi przekłamuje, może ktoś jeszcze się wypowie.
    Zdjęcie robiłem w pokoju taty i nie było zbyt wiele miejsca dla tego jest tak ciasnawo.
    Za plecami jako tło robiła zasłona zasuniętego okna, a ja doświetliłem lampą z dyfuzorem skierowaną do góry. Światło padające zza zasłony dawało taki odcień czerwieni, który w trakcie obróbki musiałem i tak zmniejszyć. Może trzeba było więcej, tylko wydawało mi się, że wtedy odcień skóry robił się jakiś taki bladawy (ziemisty).
    Dodam jeszcze, że niestety obrabiam zdjęcia na laptopie HP nx7400.

Dzięki za komentarz

Domyślnie

Ja się tma na portretach nie znam, ale jak byś ciut z góry zabrał i dołozył na dole to by się łokieć zmieścił może, nie wiem.
    A z kolorem wydaje mi się że powinieneś jeszcze powalczyć, moze się ktoś wypowie kto ma dobrze monitor skalibrowany
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

To dopiero są systemowe szelki
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

troszke lewej strony mi zabrakło ale bardzo fajny, ciepły i sympatyczny portret
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Technicznie cacy ...ale szelki wymiatają
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Uprawnienia umieszczania postów