Szukaj
Nikonozaur - no tymi samplami udało Ci się ją wybronićz czaplą i kolejnymi 2 fotami chodziło mi głównie o to że foto sprawia wrażenie mocno nieostrego (przynajmniej dla mnie) - na Twoich samach jest MZ dużo lepiej
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
doszedłem do nastepujacego wniosku...kupuje nikona 300mm f4(na 2,8 mnie nie stac) + konwenter kenco 1,4x(odradzali mi nikonowskie drogie i maja wypukle szkło) + statyw(miałem manfrotto, ale kupie identyczny statyw, ale za 300zł, znajomy miał obydwa i oba sobie chwali, a te 600zł wydam na inne pierdoły) + d70s(kaszana, ale jak zrobie dobre zdjecia to bede miał motywacje, zeby zainwestowac w new d90 lub uzywana d300 z dobrych rak) + canon 300d uzywany za 600zł tylko do 1 rodzaju zdjec...
Taki zestaw (300 f/4 + Kenko 1,4) ma szanse powodzenia. Osiągnięte 420 mm powinny wystarczyć w zupełności, a degradacja obrazu telekonwerterem pomijalna. Jeśli chcesz kupić naprawdę dobry egzemplarz mogę Ci mapisać na PM jak to zrobić.
LED ZEPPELIN
W fotografi zwierzat i tak często przymykasz 8f!!
słuchaj, nie obrazam sprzetu ktorego nie mam...mam go i ma wiele wad min. nie pełnoklatkowosc, chyba 2kl na sekunde, tylko 6 pixseli...
Skontaktuj się z nami