Witam kolejna odslaona z wypadu do Lulworth
i moja pierwsza konwersja do B&W wszystkie komentarze mile widziane.
Zapraszam
Pozdrawiam S
Szukaj
Witam kolejna odslaona z wypadu do Lulworth
i moja pierwsza konwersja do B&W wszystkie komentarze mile widziane.
Zapraszam
Pozdrawiam S
Klasyczny kadr z tego miejsca. Niestety jest bardzo nieostre. Widze ze mieszkasz w Londynie, jezeli mialbys ochote gdzies pofocic w Dorset razem ze mna to daj cynk![]()
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Bardzo chetnie wybiore sie na plenerek jak bede cos planowal dam znac na PWa co do ostrosci nie wiem czemu ale u mnie to jak gra w totolotka :/ raz trafie raz nie w Psie na granicy przeostrzenia (zaczynaja wychodzic biale linie na krawedziach ) a tu jest nieostre :/
Z ostrzeniemn jest tak. Pracujesz na Photoshopie wiec jezeli obrazek ma miec w wersji koncowej (tylko dla neta) 700pix robisz tak: 700pix x 1.6 = 1120. Zmniejszasz oryginalny obraz do 1120 na dluzszym boku i dajesz 2x filter -> sharpen. Nastepnie: save for web & devices i tam na dluzszym boku wpisujesz koncowe 700pix i jest ostre bez przeostrzen.
W skrocie: Oryginal= Adjusment > file size > wpisujesz 1120 (dla boku 700 pix, 1280 dla boku 800pix itd. wszystko razy 1.6) > filter -> sharpen (2x) > save for web & devices 700pix lub 800pix![]()
nie wiem czy to czytelnie napisalem ale mysle ze sie domyslisz. Wkoncu zdjecia robisz bystry musisz byc![]()
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
To lekarstwo na ostrzenie w PS nie nadaje się do wszystkich fotografii.
Ciekawa konwersja. O ostrosci juz wiesz![]()
Skontaktuj się z nami