Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    conik
    Gość

Domyślnie d3x sample studyjne

Uzywam D700 ale powoli zaczyna mi brakowac megapixeli....wysokiej jakosci duuuze wydruki o duzej ilosci detali i niestety matryca D700 czasem nie wyrabia. Wspomagam sie tu srednim formatem ale to inna bajka sie zaczyna robic - koszty rosna, czasu mniej a na horyzoncie nie widac nastepcy D700 z wiekszym sensorem

- Szkla ktore mam w podpisie w 100% pokrywaja moje potrzeby pod wzgledem jakosci i jasnosci
    czy przesiadka na wieksza matryce bedzie sie wiazala z wymiana szkiel...tylko no wlasnie na co?
    jedynie 85mm ma swoj "lepszy" model (pomine 20-35 bo choc to moje ulubione szklo to zastosowanie ma nieco inne i pewnie zostanie przy d700)
    - czy jest szansa zeby ktos kto uzywa na codzien d3x w warunkach studyjnych podzielil sie kilkoma dobrze naswietlonymi rawami do pomacania - glownie chodzi mi o portret, cala postac oraz sceny z duza iloscia detali - oczywiscie po pomacaniu powedruja do kosza
    pozdr
    K
    Ostatnio edytowane przez conik ; 19-10-2009 o 20:10

Domyślnie

do admina puknij, on ma d3x-a i studio

Domyślnie

Nie ma sprawy, tylko napisz mi dokładnie co chcesz. Jeden RAW to 50mb, więc lepszym rozwiązaniem jest płytka DVD.
    Szkłami się nie przejmuj, spokojnie dadzą radę.

Domyślnie

A czemu przesiadka na D3X ma się wiązać z wymianą szkieł? Te co masz w stopce powinny wystarczyć. Z alternatywy masz 14-24 i 24-70, ale trudno te zoomy nazwać portretowymi (nie wypowiadam się na temat 85/1.4, bo go nie mam).

conik
    Gość

Domyślnie

wilku....bylbym wdzieczny gdybys zatem mogl wypalic dvd z kilkoma plikami
    nie wiem czy dysponujesz kadrami o ktore mi chodzi ale....
    - np kobieca paszcza makijaz oczy wlosy detale garderoby bizuteria
    - cala postac detal ejak wyzej
    - jakies foto produktowe z duza iloscia detali

oswietlenie studyjne i ew jesli jest taka mozliwosc informacja o uzytych lampach (wystarczy producent i model) nie wiem czemu mam wrazenie ze rozne aparaty roznie lapia np temperature barwowa palnikow
    mialem co prawda porownanie d700/d300/d3 i wyszlo ze przy balansie na blysk kazdy mial inny zafarb a nawet przy wlasnym wzorcu bieli kazdy interpretowal inaczej

Domyślnie

Ja fotografuję u Jacka_Z w studio i zawsze przed sesją robię PRE. Co do lamp to się dowiem dokładnie od Jacka.
    Nie ma sprawy, jurto Ci to wypalę. Podaj mi na PW adres do wysyłki.

conik
    Gość

Domyślnie

a tak z innej beczki czy jest jakas firma wynajmujaca sprzet (d3x) coby mozna bylo spokojnie wypozyczyc i w trakcie sesji z nim popracowac?
    niestety na demo z nikona nie mam co liczyc nie jestem nps bo sie nie lapie bo nie mam odpowiedniej ilosci profi korpusow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    a tak z innej beczki czy jest jakas firma wynajmujaca sprzet (d3x) coby mozna bylo spokojnie wypozyczyc i w trakcie sesji z nim popracowac?
    niestety na demo z nikona nie mam co liczyc nie jestem nps bo sie nie lapie bo nie mam odpowiedniej ilosci profi korpusow
    Jest coś takiego jak zloty i warsztaty NKP.
    Ci co byli to wiedzą, że wtedy można dużo sprzętu sprawdzić i to darmo

conik
    Gość

Domyślnie

no to wiem ale pewnie rozumiesz moje podejscie
    chcialbym bez pospiechu zrobic przynajmniej jedna sesje sprzetem ktory potencjalnie mam zamiar kupic w warunkach w ktorych normalnie fotografuje
    warsztaty ok ale majac na plecach oddech paru osob w studiu to jednak nie to

ps. czy w najblizszym czasie np w warszawie odbeda sie jakies warsztaty czy sesja gdzie d3x bedzie obecny i gdzie bedzie mozna go pomacac??

ps2. z jednej strony nie zaluje ani troche ze sie przesiadlem na N ale po ostatnim fotografowaniu 5DII pozostaje drobny niedosyt (nie mowie o ergonomii bo jedna przesiadke mam za soba i wiem ze to kwestia przyzwyczajenia) matryca w 5DII daje rade...ech gdyby tak D800 na podobnym poziomie
    Ostatnio edytowane przez conik ; 19-10-2009 o 22:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    ......ech gdyby tak D800 na podobnym poziomie
    No niestety. Widać parę osób wzdycha do czegoś w rodzaju D700x czy D800 - jak zwał tak zwał.
    Odowiednika 5d II brak. Tylko D3x. I jak sobie myślę, że za niego byłby ten D800 i jeszcze inne zakupy to żal.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów