potrzebuję polskiej instrukcji do w.w. korpusu...prosze o pomoc
Szukaj
potrzebuję polskiej instrukcji do w.w. korpusu...prosze o pomoc
hm, a czego nie wiesz? mam 801, body proste w obsłudze. To nie cyfra z rozbudowanym menu.
Zapytaj o coś konkretnie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
co oznaczają poszczególne programy tematyczne i na czym polega wielokrotna ekspozycja w analogu...a dokładniej czy seria naświetleń wykonywana jest na jednej klatce czy paru...
P = program standartowy, PH = program zorientowany na krótkie czasy, PD = program uwzględniający przede wszystkim głębię ostrości, A = priorytet przysłony, S = priorytet migawki, M = ręczne sterowanie. Na jednej klatce można wykonać do dziewięciu naświetlań.
Nigdy nie było polskiej instrukcji, tylko angielska.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
a jak będzie w przypadku kiedy podłączę do f801s obiektyw nikkor 35mm f/1.8 G...czy tylko af nie będzie działał czy jeszcze jakiś kix....pomooszta chłopaky bo nie wie,m czy go opylic i kupiś coś zgodnego..
AF będzie działał. Będziesz miał winietę na negatywie i .... nie będziesz miał jak sterowac przysłoną w manualu (bo to szkło typu G) . Będziesz musiał pracowac na P albo na S![]()
Jacku...jakie szklo mógłbys mi zasugerować zamiast tej 35ki...bardziej niz na af zalezy mi na preselekcji przysłony. Domyślam się że napiszesz 35mm f/2 - wiem że to zacne szkło, ale kosztuje 2 X tyle...czy jest jakaś alternatywa w podobnej cenie (czyt. 700zl)?przy okazji dzieki za zainteresowanie się tematem...pytałem juz wielu - bez odzewu
Wszystkie manualne AI i AI-s będą działać w preselekcji przysłony. Wybór dość spory - 35/1.4, 35/2, 35/2.8 - wszystko to zacne manualne Nikkory. Ze szkieł z AF wyboru większego nie ma. Zostają zoomy w stylu Sigmy 28-70/2.8 czy Tamrona 28-75/2.8, choć może być problem ze zmieszczeniem się w 700zł, zwłaszcza w przypadku Tamrona.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
Obecnie: Fuji
Dawniej: D800, D700, Fuji S5 Pro, Contax 139Q, Yashica FX-D, D200, D70, F90x, F80, F801s, Zenit TTL
Skontaktuj się z nami