17 jest świetne. Nawet jeśli zrobiłeś mnóstwo zdjęć i miałbyć wybrać tylko to, to i tak było warto.
25, 27, 28 są bardzo fajne.
Szukaj
17 jest świetne. Nawet jeśli zrobiłeś mnóstwo zdjęć i miałbyć wybrać tylko to, to i tak było warto.
25, 27, 28 są bardzo fajne.
D700 + N 35 1.8, N 50 1.4, N 85 1.8, N 24-70 2.8
5D + 85 1.8
Pentacon six Biometar 80 2.8, Sonnar 180 2.8
Taka modelka i pierwszy raz przed obiektywem ?? Gdzieś Ty ją chował ??Jest kilka dobrych zdjęć, ale niestety ilość przyćmiła te lepsze.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Coroner, wyobraź sobie, że sama do mnie napisała. Mówiąc, że jest zupełnie niefotogeniczna, nie nadaje się, ale chciałaby spróbowaćByłem bardzo sceptyczny do momentu kiedy zobaczyłem jej pierwsze lepsze zdjęcie...
Daję tu wszystkie zdjęcia po to, by posłuchać krytyki. Nie sztuką jest zrobić jedno dobre zdjęcie - ale 30 już zdecydowanie trudniej. Z racji tego że jestem ślubniakiem często muszę mając niefotogeniczną parę i będąc w przeciętnym miejscu wyczarować kilkadziesiąt przynajmniej poprawnych zdjęć.
Dzięki17 jest świetne.Akurat przy tym zdjęciu sporo się napracowałem by uzyskać właśnie taki efekt
![]()
D700 | D300 | D50 | S10-20 4-5.6 | N14-24 2.8 | S20 1.8 | N35 2.0 | N50 1.8 | N50 1.4G | S70 2.8 | SY 85 1.4 | N70-200 2.8 VRII | N18-200 3.5-5.6 VR | SB-900 | SB-600
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Oglądam, oglądam. B. Ładnie ale nudno - myślę. A pod jednak koniec zatrzymałam się na chwilę... Ruszają mnie od 23 do 29. Bardzo podoba mi się konwersja do BW. Uroda modelki aż się prosi o studiowanie jej twarzy.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
Ja dla mnie to najbardziej 5, ale oczywiście jest jeszcze kilka bardzo ciekawych.
Modelka ładna, ma zajebiste ładne duże oczyska...
Czy w pierwszych zdjęciach nie przesadziłeś z wygładzaniem?
OK, moi faworyci:
3 za naturalność, 9, 15 ale przeszkadza kosmyk na policzku, 23, 24 (trochę mi się wydaje w stylu Haniego).
Generalnie mniej drastycznej obróbki i będzi git![]()
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Po pierwszych odpowiedziach mocno się zdziwiłem, ale może dlatego, że nie zajmuje się fotografia zawodowo. Nazwanie "kupą" tych zdjęć jest mocnym nadużyciem. Problem jest jednak ilość fotek. Wśród tylu ujęć znalazły się różnej jakości kadry i, wybierając mniejszą ilość, zapewne osiągnąłbyś mocniejszy efekt - teraz jest bardzo rozproszony.
Podobają mi się: 3, 9, 12, 17 (bardzo), 19, 21 i od 23 praktycznie wszystkie. Oczywiście można się w niektórych doczepić detali - w jednych są to aptekarskie szczegóły, w innych ciut większe. Generalnie jest ładnie, ale ciężko powiedzieć na ile to zasługa fotografa, a na ile oczu modelki. Powiedzmy, że fifty-fifty![]()
za dużo tych zdjęć, po piątym znudziło mi się oglądanie... Może je trochę przebierz i pokaż wybrane?
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Zdecydowanie za duzo wrzuciłeś zdjęć.
Nie wklejaj ich na ilość - bo te naprawdę ładne po prostu sa zaćmione innymi.
Jak dla mnie ostatnie 10 byłoby wystarczające (choc i tak duzo)
W każdym razie modelka super z parciem na szkło aparatu (w najlepszym tego słowa znaczeniu)
Chciałbym zobaczyć Wybrane przez Ciebie 5 najlepszych zdjęć - Ty nam pokaż jak widzisz fotografię portretową, jak Ty widzisz modelkę - my jej nie znamy a chcemy poznac przez Twoje zdjęcia - pokaz nam... (i nie na ilość!!!)
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.
(Ansel Adams)
Skontaktuj się z nami