Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: d90 bracketing

Domyślnie

No cóż,spolszczanie jeśli sensowne i zgrabne(dobrze brzmiące) to jak najbardziej.Ale rzeczywiście to nie na temat.A bracketing powinien działać chyba w każdym trybie pod warunkiem,że się go uruchomi i uprzednio wybierze tryb w menu,a także krok - proponuję czytać,czytać,czytać instrukcje.
    A new shit has come to light...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

udało się na wszystkich trybach oprócz auto, bo na auto bracketing wyłączony
    zresetowałem funkcje i poszło, coś było nie tak i wykluczało bracketing
    dzięki za pomoc można zamykać

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Chciałem wrócić do tematu realizacji bracketingu ekspozycji w d90. Po przeczytaniu powyższych postów oraz własnej autopsji stwierdzam, że nie wiem jak ustawić aparat tak by w trybie 3F z różnicą np. 2EV zrobił przy pomocy samowyzwalacza od razu 3 zdjęcia o różnej ekspozycji.
    Ponadto zastanawia mnie brak możliwości używania nefów w bracketingu.
    Gdyby ktoś miał jakieś wskazówki w tej sprawie, będę wdzięczny.
    d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów

Domyślnie

co do samowyzwalacza i zdjec seryjnych to nie wiem ale co masz na mysli ze brak mozliwosci uzywania nefow w bracketingu? ustawiasz raw i jedziesz...
    .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Co do nefów to faktycznie palnąłem głupstwo. Są jak najbardziej dostępne, coś mnie dziś zaćmiło
    Natomiast brakuje mi możliwości wykonania za jednym naciśnięciem spustu migawki od razu trzech zdjęć, tak jak np. w fuji s9600. Żeby uniknąć poruszenia używam samowyzwalacza, a to jest deczko czasochłonne. Z kolei włączenie trybu seryjnego wymaga przytrzymania spustu przez dłuższą chwilę, a to na statywie może nie dać najlepszych efektów.
    d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów

Domyślnie

kup sobie zamiennik pilota za 12zl i po sprawie, ew jak masz tel z symbianem mozesz uzyc aplikacji irremote.

EDIT: ustawienia osobiste, c3, liczba zdjec tam ustawiasz
    Ostatnio edytowane przez kzkzg ; 10-07-2011 o 19:15
    .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kzkzg Zobacz posta
    EDIT: ustawienia osobiste, c3, liczba zdjec tam ustawiasz
    Dzięki wielkie!!! Problem rozwiązany.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów