Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Karolina z Wrześni

Przedstawiam Karolinę, to jej debiut przed obiektywem.

http://www.maxmodels.pl/karolinaw92.html

Karolina lubi mocne kolory, obróbka jest więc specjalnie dla niej.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Bonus - już dla mnie

W sesji przeszkadzał deszcz, grad, zapadający zmrok, i roboty drogowe. Mimo to mam nadzieję, że się spodoba.

PS. Laptop dalej w naprawie i obrabiam na starym kompie. Jak wyszły kolory?
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

generalnie jest ok, takze obrobkowo, ale cos mi sie wydaje, ze na 2 do 5 ostrosc gdzies poleciala ??

Domyślnie

Na 3 i 5 faktycznie poleciała. 5 robiłem w oku cyklonu, między ulewą a gradobiciem Pozostałe może mogłem bardziej wyostrzyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Na 3 i 5 faktycznie poleciała. 5 robiłem w oku cyklonu, między ulewą a gradobiciem Pozostałe może mogłem bardziej wyostrzyć.
    Dodatkowe wyostrzanie mogło by tylko pogorszyć sprawę a na pewno na niewiele by się zdało, popatrz na trawę za modeliną na 3 i gleba na 5 , po prostu modelka nie jest w go .

Co do zdjęć to nastrój i modelka b.fajne jednak ta nieostrość przeszkadza i nie tłumaczy jej nawet tsunami bo na fotce tego nie zobaczysz

pozdrawiam
    D7200 | T11-20 2.8 | S10-20 4-5.6 | N50 1.8 | F85 1.4 | CZJ180 2.8 | sb-600 | ex-650+bh02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cub_S Zobacz posta
    Dodatkowe wyostrzanie mogło by tylko pogorszyć sprawę a na pewno na niewiele by się zdało, popatrz na trawę za modeliną na 3 i gleba na 5 , po prostu modelka nie jest w go .

Co do zdjęć to nastrój i modelka b.fajne jednak ta nieostrość przeszkadza i nie tłumaczy jej nawet tsunami bo na fotce tego nie zobaczysz
    kichu1979 napisał, że ostrości nie ma od 2 do 5. Pytałem, czy powinienem wyostrzyć 2 i 4.
    3 i 5 są nieostre, nic tu nie poradzę.
    5 - nie tłumaczę się z braku ostrości czy innych błędów, sprzedaję tylko historyjkę wiążącą się z tym zdjęciem. Tłumaczeniem byłoby, gdybym powiedział, że robiłem je manualnym Samyangiem f/1.4 na pełnej dziurze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Pytałem, czy powinienem wyostrzyć 2 i 4
    to Ty musisz wiedziec, masz duze wersje obejrzyj, porownaj i zobacz czy nieostrosc wynika z braku wyostrzenia
    przy zmenijszeniu czy po prostu tez sa nietrafione...

Domyślnie

Zdjęcia ciekawe, modelka przykuwa wzrok
    NIKON D90 | 16 - 85 f/3.5 - 5.6 G VR DX
    "Robiąc zdjęcie uchwyć chwilę tak aby było niepowtarzalne"
    http://maateoo.eu

Domyślnie

Poza nieostrością przeszkadza mi jeszcze na 3 jakaś dziwna "plama" za głową modelki?!
    Pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

Ok, dzięki. 2 moim zdaniem jest wystarczająco ostre. 4 też, ale tu mam inny problem - fioletowa aberracja przy włosach, brwiach itd. Jak z tym walczyć? W Lightroomie zrobiłem co mogłem, ale i tak przeszkadza.

Domyślnie

Ogolnie fajna twarz zdecydowanie 1 pzdr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów