Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Sigma 24-70/2.8

Domyślnie

a napisalem cokolwiek o bledach ortograficznych nie bedacych literowkami? Mnie tez raza wyrazy typu "wogule" lub niesmiertelne "z kad", ale jeszcze bardziej irytuje mnie gra niewarta swieczki. Jesli slowo "polimeryzowalbym" odpowiada czyjemus poczuciu humoru, to jego sprawa, ja w to nie wnikam, bo sam mam swoje teksty i teksciki ktore mnie ciesza z samego zalozenia, wiec dlaczego mam odmawiac innym tej drobnej przyjemnosci? Zwlaszcza w internecie, ktory przeciez generuje monstrualna ilosc neologizmow, skrotow, emotikonek i tym podobnych. I wlasnie dlatego uwazam, ze wytykanie komus takich slow, ewidentnie napisanych dla zartu i to w dodatku w internecie, jest smieszne. A pShEcIeSh mOgLo ByC dÓrZo GoShEy...
    Ostatnio edytowane przez Jakubas ; 08-11-2006 o 23:14 Powód: literowki byly o zgrozo!
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cieszę się bardzo, że tyle opinii otrzymałem na tema Sigmy 24-70/2.8 EX DG i wszystkim bardzo dziękuje.Więcej boję się pisać bo być złapany na ortografii lub stylu.

Domyślnie

Fajnie sie czytało tego posta do 2 strony, potem pojawił się do końca jakiś bełkot o ortografiji czy czymś takim... a wracając do obiektywu... ogólnie fajne szkiełko dobrze i pewnie trzyma się je w ręku, podoba mi się pomysł z przełączaniem z M na AF co można uczynić nie odrywając oka od wizjera i ani jednoego palca od obiektywu przesuwając pierścień przód tył a przy okazji tym pierścieniem ustawia się ostrość... a propo ostrości to racja przy 2.8 jest mydełko po bokach a przy 3,5 już zaczyna się zachowywać znośnie.
    Obiektywik fajny za całkiem rozsądną kaskę.. tylko ten gwint na filtr 82 ....
    DualCore
    D80 + D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urad Zobacz posta
    podoba mi się pomysł z przełączaniem z M na AF co można uczynić nie odrywając oka od wizjera i ani jednoego palca od obiektywu przesuwając pierścień przód tył a przy okazji tym pierścieniem ustawia się ostrość
    Widac, że nie miałeś w ręku tego obiektywu - przełączanie AF/M wcale nie odbywa sie tylko przez przesuniecie pierścienia na obiektywie, wymaga również przełączenia w korpusie, podobnie jak w słynnej "starej" Tokinie ATX 270proII (28-70/2,6-2,8 ) . Z obiektywów niezależnych jedynie Tokina ATX 280 pro umozliwia przełączanie AF/M poprzez przesuw pierscienia na obiektywie bez potrzeby przełączania tej funkcji w korpusie.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 21-11-2006 o 23:29
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurf, skasowałeś kolegę
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

e tam wcale nie skasowal... poprostu nie wszytko sa die "wyczaić" po 10 min trzymania urządzenia w ręku, to troszke lipa że trzeba i w korpusie przełaczać...
    DualCore
    D80 + D300

Domyślnie

No pewnie, zgrywam sie tylko
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Mam rzeczoną sigmę w wersji macro. Niedługo wrzucę kilka zdjęć wykonanych na różnych ogniskowych. Może to nieco odświeży dyskusję.

Wybaczcie - wczoraj zmuszony byłem oddać aparat do serwisu - siadła wbudowana lampa. W związku z tym zdjęcia będę mógł zamieścić dopiero po odbiorze, tj. za dwa tygodnie. Na wszystkie inne pytania z chęcią odpowiem. Pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez Maciej-D ; 26-11-2006 o 13:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej-D Zobacz posta
    Mam rzeczoną sigmę w wersji macro. Niedługo wrzucę kilka zdjęć wykonanych na różnych ogniskowych. Może to nieco odświeży dyskusję.

O i to będzie najlepsze podsumowanie do tej corz bardziej smętnej dyskusji

Czekam z niecierpliwością bo sam myślę o tym szkle.
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

sigma2470_28macro_vs_nikkor24_28d.rar
    najlepiej temp 4250K i troche rozciagnac histogram
    http://www.sendspace.com/file/9402gx

sigma2470_28macro_vs_nikkor50_18d.rar
    najlepiej temp 4750K i troche rozciagnac histogram
    http://www.sendspace.com/file/vpzh6i

proponuje porownywac jako ze rozne jasnosci
    otwarty: 50/1.8 sigma/2.8
    przymkniety dzialke 50/2.8 sigma/4
    mocno przymkniety tu i tu f/11
    lub na odpowiadajacych sobie przyslonach
    troche zle wyszlo ze zegar jest przy krawedzi kadru, ale jest jeszcze wiele innych ornamentow na ktorych mozna porownac
    jak na zoom uniwersalny nie jest zle, a nawet bardzo znosnie i uzytecznie przy 2.8, zdecydowanie lepiej niz w sigmie 18-50/2.8 moze nowa wersja macro bedzie lepsza
    D70 | SIGMA 24-70/2.8 | 85/1.8

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów