Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Justyna

Domyślnie Justyna

Witam, kilka zdjec mojej kumpeli. Defacto myl to dla niej pierwszy raz a dla mnie pierwszy raz z nowa lampa
    pozdrawiam

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Domyślnie

Zrób coś pliz ze skórą modelki, zwłaszcza na nosie. Rażą te skórki i przykuwają uwagę.
    NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julievna Zobacz posta
    Zrób coś pliz ze skórą modelki, zwłaszcza na nosie. Rażą te skórki i przykuwają uwagę.
    Dokładnie, pierwsza rzecz na którą zwróciłem uwagę to niedoskonałości skóry na nosie. A chyba nie o to Ci chodziło?

Domyślnie

racja, myslalem ze az tak uwagi nie bedziecie zwracac i mi sie nie chcialo

1.

2.

4.

5.
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |

Domyślnie

Ja się jeszcze przyczepię do oświetlenia... musisz jeszcze nad tym popracować
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Zdjęcia są takie sobie- sporo pracy przed tobą a co do detali to tutaj patrzy się na wszystko
    Patrzymałam na te fotki twoje ale nie wiele da sie z tych miniaturek nawet poprawić a obróbka skóry jest istotna, popatrz na fajne tutki

Moja wersja jednej fotki fakt daleka od doskonałości- bo materiał niestety dość słaby ale już widać jak wiele można obróbką poprawić.

Domyślnie

nie ma to jak "totalretusz"

ciekawi mnie jedno:

to są jeszcze zdjęcia??

...czy raczej grafika komputerowa na bazie zdjęć...

bo moim skromnym zdaniem nie o to chodzi w fotografii by wszystko maskować by upiększać

Domyślnie

a to sie przyznaje bez bicia z oborobki jestem slaby

dzieki novika, w sumie widze ze fajniejsze sa te cieplejsze zdjecia

Domyślnie

fajnie, że masz lampę, ale trochę za bardzo ją widać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzehuu Zobacz posta
    nie ma to jak "totalretusz"

ciekawi mnie jedno:

to są jeszcze zdjęcia??

...czy raczej grafika komputerowa na bazie zdjęć...

bo moim skromnym zdaniem nie o to chodzi w fotografii by wszystko maskować by upiększać
    Uważam że to nadal fotografia ale pokazana w sposób bardziej estetyczny. Wiesz nie nad wszystkim panujesz podczas robienia zdjeci i czasami trzeba się ratować korekcją światła itp. Poza tym jak widzisz kolega raczej za bardzo nie przygotował twarzy modelki do sesji tym bardziej do sesji z lapą gdzie wszystkie defekty widać od razu i to jest to o czym pisza wszyscy. Ja rownież zanim zobaczyłam oczy modelki widziałam jej nie do konca fajny nosek...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów