Szukaj
powiem tak, zdjecia sa dobre choc szalu jakiegos nie robia, np. na kazdej z grupowek sa osoby, ktorych poza/mimika mi nie do konca podchodzi (nie pasuje do reszty), np.
troche satyrycznie wyszedl 'pan z brzuszkiem' na jednym foto, na drugim bardzo sztucznie... calosc tak dobra jak najslabsze ogniwo
portrety fajnie, choc imho troche za lagodnie (pozy, oswietlenie) jak na stylizacje - troche za grzeczne to wszystko
Ostatnio edytowane przez kichu ; 14-10-2009 o 20:38
ten Pan z brzuszkiem... to była zupełnie inna historia...ale zespołu rozbijać nie można
ah i jeszcze ta "łagodność", na tym zależało grupie. Twierdzą, że są wesołym zespołem i nie chcieli mrocznych, ostrych zdjęć etc. Jakby to każdy chciał widzieć![]()
Ostatnio edytowane przez renard ; 14-10-2009 o 20:57
...
O technice się nie wypowiem. Inaczej bym ustawiła pana z brzuchem i Panią. Figura nie jest ich najmocniejszą stroną co podkreślili oboje niekorzystnie strojem. Panią na portretowym ustawiłabym 3/4. I starałabym się skupić na jej twarzy a nie przesadnym dekolcie. Wydaje mi się, że fotograf powinien odradzać takie rzeczy, które sprawiają, że postać wygląda nieciekawie.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
Chodzi mi o lekki ukos całej sylwetki, a nie postawienie babki centralnie.
Nie mówię o golfie, mówię o lekkim przysłonięciu tego co nie wygląda apetycznie tylko przesadnie w moim mniemaniu.
Ale każdemu się podoba co innego, domyślam się, że to taka stylizacja, taka muzyka i klimat. Ja jako kobieta i jako początkująca w fotografii odradziłabym jednak coś takiego modelce.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
A mnie sie podoba secik
pozdrawiam
Member of ABCDEFG POLSKA.
Skontaktuj się z nami