Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Szkło w przedziale 60-100 mm z silnikiem do D40

Witam,
    Głowa mnie już boli od czytania postów, przeglądania stron i porównywania.
    Powiedzcie mi ludzie: w przedziale 60-100 mm jakie są szkła dostępne z silnikiem do d40? Światło max 2,8.
    Kwota 2000. Oczywiście do portretu (raczej ciasne kadry).
    Mam AF-S 35mm stałkę, najlepiej byłaby stalka 85mm, ale (jasna ch...ra) Nikon nie kwapi się z "usilnikowieniem" jej.
    Mniej więcej wiem jakie szkła są z Nikona (pewno AF-S 60 najbardziej trafia), ale jak się sprawa ma z Tokiną, Sigmą, Tamronem...
    Koniecznie chcę mieć AF (manualne ostrzenie+mój malutki wizjerek+mała GO = NIEOSTROŚĆ - już przerabiałem 50mm f/1..
    Może utworzymy jakąś aktualną listę silniczkowych obiektywów wszelkiej maści?
    Pozdrawiam!
    Kuba
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

bez zastanowienia brałbym na twoim miejscu Nikkora AFS 60 2.8 macro. Rewelacyjna ostrość, błyskawiczny AF, no i makro 1:1 przydatne
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Jesli dluzszy, to Nikkor 105/2.8VR micro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    bez zastanowienia brałbym na twoim miejscu Nikkora AFS 60 2.8 macro. Rewelacyjna ostrość, błyskawiczny AF, no i makro 1:1 przydatne
    Potwierdzam, rewelacyjne szkiełko!
    60-tka na DX to naprawdę fajne szkło portretowe no i oczywiście wspaniały obiektyw do makro.
    Na FX jest już trochę za krótko do makro także niestety będę musiał chyba rozstać się z nim
    fx i 10,5; 85; 14-24; 24-70; 80-200 af-s; SB-600 i 900

Domyślnie

To może Tamron 60/2 MACRO....posiada silnik wiec będzie bdb do twojego aparatu.

Polecam test Cichego z CB

http://www.canon-board.info/showpost...17&postcount=1

http://www.canon-board.info/showpost...18&postcount=2
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Mając do wyboru Tamrona za >2tys i Nikkora za <2tys wybrałbym Nikkora. AFS robi swoje, poza tym to po prostu nikkor, no i na pełną klatę w przyszłości

Domyślnie

Hmm ceny podobne dla obu obiektywów. Nie wiedziałem o tym odpowiedniku Tamrona.
    Tamron jaśniejszy, Nikon na FX i chyba lepszy AF jak mniemam, jak z jakością?Muszę poczytać.
    flickr

Domyślnie

tamron ma jedyną przewagę - światło. Pod każdym innym względem przewyższa Nikkora. SZCZEGÓLNIE jeśli chodzi o AF. Jest błyskawiczny i bardzo pewny. A sam obiektyw jest jednym z najostrzejszych jakie widziałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    tamron ma jedyną przewagę - światło. Pod każdym innym względem przewyższa Nikkora. SZCZEGÓLNIE jeśli chodzi o AF. Jest błyskawiczny i bardzo pewny. A sam obiektyw jest jednym z najostrzejszych jakie widziałem
    Tak abyśmy się zrozumieli - Nikkor ogólnie lepszy poza światłem tak, czy nie?
    Pogmatwane to

Prócz wspomnianego wyżej Nikkora 105mm , tamrona i Nikkora 60mm jest coś jeszcze w tym przedziale cenowym? A tokina 70mm ma silnik?
    Ostatnio edytowane przez Grygolas ; 02-10-2009 o 12:17
    flickr

Domyślnie

nie ma tokiny 70mm
    jest sigma 70 2.8 macro, ale bez silnika

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów