Kolory i klimat mnie odpowiadamoże rzeczywiście trzeba by ciachnąć lewej.
Szukaj
Kolory i klimat mnie odpowiadamoże rzeczywiście trzeba by ciachnąć lewej.
Pozdro. Wojtek
Przesuwając cały kadr w prawo może udałoby się schować altanki za drzewem (można też potraktować je stemplem)
Poza tym przesunąłbyś kapliczkę do mocnego punktu
To takie pomysły na kolejny wypad.
Mam jeszcze jeden pomysł na fajne wykorzystanie tego miejsca
Skoro masz tam blisko spróbuj zrobić 4 takie same kadry o różnych porach roku i później połącz to na jednym obrazku.
Coś podobnego pokazywał kiedyś kolega Janusz
http://plfoto.com/1602912/zdjecie.html
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Przesuwając kadr w prawo wleciało by bardzo ostre światło (widac to zreszta na przepale obok drzewa, z prawej strony kalpiczki). A, że mam jeszcze problemz zatuszowaniem takich przepałów i nie dokońca m to wychodzi, narazie unikam publikowania tego typu kadrów ( co nie oznacza, że z nimi nie 'walcze' w domowym zaciszu).
Odnośnie twojego pomysłu i zdjęcia Janusza. Widziałem to (bądź bardzo podobne) zdjęcie,
chyba nawet na tym forum i juz wpadłem na to aby stworzyć coś podobnego
Dzięki bardzo za sugestie.
Aha jeszcze jedno odnośnie mojego pierwswzego pisu "obróbka adekwatna do pogody" dzwonił do mnie wczoraj znajmy z krakowa, że śniegiem u niego sypnęło i że jest biało. Więc małe sprostowanko, u mnie od trzech dni leje deszcz i jest własnie szaro-buro![]()
Ostatnio edytowane przez StachersDTR ; 15-10-2009 o 11:58
Ogólnie jest nieźle ale
Jak dla mnie jest zdecydowanie za dużo lewej strony która nic nie wnosi do zdjęcia a tylko rozprasza, szczególnie te krzakiW związku z tym proponuję zmienić kadr i dać trochę więcej prawej. Jeżeli nie ma z czego, to można uciąć tuż za gałęziami 1 drzewa.
Warto też usunąć skrzynki czy kartony wystające zza 1 drzewa.
Podsumowując: Ładne światło i klimat ale kadr mi trochę nie leży
Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 15-10-2009 o 11:08
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Szaro-buro i przyjemne w odbiorze![]()
Skontaktuj się z nami