Close

Strona 3 z 35 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 348

Domyślnie

bardzo ciekawy komentarz na stronie Thoma Hogana

A bigger question is where are the other lenses? I know of at least two zoom and two prime designs that should be in production by now. Heck, we've even seen patents for one of those lenses, and I know of at least one photographer who's used another. So the unanswered question is where are these other lenses? It's possible that Nikon is keeping some behind for the next camera announcement, but I think the more likely scenario is that Nikon has slowed putting lenses into production due to the economy. If so, that's the wrong decision, in my opinion.
    dla niespikajacych

wspomina ze wie o 4 szklach ktore Nikon ma ukonczone i nadaja sie do produkcji (2 zoomy i 2 stalki) z czego
    na jedna widzielismy patent (afs 85/1.4), a jeden z zoomow widzial u jakiegos fotografa

i dalej zastanawia sie dlaczego Nikon nic z tego nie pokazal, jako pradopodobny powod podawana jest obecny stan gospodarki/ekonomia i uwaza to za blad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomala Zobacz posta
    529,99 $
    Dlatego wydaje mi się, że jest to cena całkiem przystępna...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

To tylko czekać
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

Nie no toż jest wybór dwóch nowych szkieł makro 60 i w miarę nowy 105VR są też dobre poprzednie wersje dość prosto dostępne na rynku wtórnym. Widać przynajmniej że działa marketing w Nikonie. Sprzedadzą 35 1.8 wszystkim a potem jeszcze raz ale 1.4. Ale z tym makro i przeznaczeniem na małe matryce to już pojechali ostro. Szkła zapewne mniej bo światło słabsze i na dx, konstrukcja zobaczymy ale 105tki to nie przypomina. A kasa aby zedrzeć z mało świadomych użytkowników dxa. No bo przecież idealna ogniskowa makro na dx i ma VR Dobra wyżaliłem się A teraz dobra dawać te skarby w postaci nowej 35tki 85tki no może nowe 20mm w stalce Się rozmarzyłem.
    Teraz tak sobie dumam czy serio już między 60 a 105 była jakaś przepaść ogniskowych. Te szkło z założenia musi być po prostu tanie/tańsze od tych powyżej. Nie wiem.

Domyślnie

Ja mam pytanie do ludzi robiących makro i posiadających puszki DX. Naprawdę potrzebne było to szkło?
    Niepojęte jest dla mnie to co Nikon wyprawia w kwestii obiektywów..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja mam pytanie do ludzi robiących makro i posiadających puszki DX. Naprawdę potrzebne było to szkło?
    Niepojęte jest dla mnie to co Nikon wyprawia w kwestii obiektywów..
    Też jestem zdziwiony, jest przecież AF-S 60/2.8 ostry jak żyletka i z dobrą ogniskową na DX. Ciężko będzie "nowemu w rodzinie" konkurować z 60-tką zarówno ceną jak i jakością. No chyba że dla kogoś VR jest najważniejszy.
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    A robiłeś kiedyś makro bez lampy? Pokaż mi alternatywę dla tego obiektywu.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    A robiłeś kiedyś makro bez lampy? Pokaż mi alternatywę dla tego obiektywu.
    Nie robię makro, dlatego zapytałem całkiem poważnie tych co robią, żeby mi napisali.
    Swoim "nerwowym" wpisem nic mi nie wyjaśniłeś w temacie.

ps. "Zbastuj" trochę.

Domyślnie

105 2.8vr?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Pokaż mi alternatywę dla tego obiektywu.
    60micro, 105 vr ?

Strona 3 z 35 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów