Szukaj
Na I miejscu dla mnie 4 - za spojrzenie zawodnika i ciasny kadr który moim zdaniem nadaje temu zdj klimat, później chyba 2 i 1 a na końcu 3
Zawsze głodny wiedzy
Co pierwsze rzuca się w oczy to kadry, nie powalają. 1 kasacja na poziomie puszki, 2 do konkretnej poprawki. Czemu zawodnik centralnie w kadrze. Tnij lewą stronę tak około 4,5-5cm i troszkę góry z dołem, a będzie o niebo lepiej lepiej. Szkoda, że zrobiona na stojąco no i ten chwast wchodzący na pierwszy plan. Przed fotą chodzi się po miejscówie i patrzy jeżeli coś włazi w kadr to trzeba wyrwać. NO i jeszcze kolorek ożyw te foto i pobaw się troszkę światełkiem żeby zawodnik był taki poprzepalany. Moment jest oki bo zadyma spora, ale jestem ciekaw klatki wcześniej jak zawodnik jest złożony w zakręcie bo technika na 1 miejscu
. 3 tu już trzeba było zrobić na 18 mm i kucnąć. Najlepiej jak byś miał 10 mm
. Moment złapany dobrze tylko zakręt słaby.4 troszkę może za ciasno z prawej fajnie że zawodnik się spojrzał.
NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8
Co do chwastów to tam niestety bez kosiarki ani rusz, pełno tego wszędzie. Zobaczę, zrobię tak jak radzisz, wrzucę może jeszcze coś. Dzięki za rady.
D90, S 10-20, S 18-50, N 70-300 VR
co sie rzuca w oczy to brak ostrosci i same centralne kadry ...
2 rodzi najlepsze nadziejecwicz dalej bo widac ze koledzi jezdzic umieja i masz gdzie pstrykac
![]()
D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6
Skontaktuj się z nami