Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie 24-70mm czy 70-200 ??

Witam od pewnego czasu zastanawiam sie nad wyborem obiektywu, kandydatow jest 2 :

* Nikkor 24-70 mm f/2.8 G ED AF-S
    * Nikon Nikkor 70-200 mm f/2.8 G IF-ED AF-S VR

nasuwaja sie mi nastepujace pytania czy z moja d90 obiektywy beda sobie radzic ?? jak to sie ma d Dx-a zakub FX planuje dopiero pod koniec 2010 a na dobrych obiektywach chcialbym juz teraz postrzelac...

druga sprawa jesli 1 punkt bedzie rozpatrzxony na "TAK" w znaczeniu ze bedzie t mialo rece i nogi z moja d90
    to ktory obiektyw wybrac najpierw tele czy standard zoom...

Czekam na info i zaznaczam ze interesuje mnie sprzet nikona tylko

Pozdro Bo*

Domyślnie

A jakie zdjęcia robisz najczęściej

Domyślnie

Obojetnie ktory kupisz. Sceniariusz jest ten sam: dostaniesz po mordzie, skopa w klate, zostaniesz sprowadzony do parteru i wtedy poczujesz, co to jest jakosc

Domyślnie

zaczynam reporterke i potrzebuje dobrego zestawu
    zakup 14-24 mm zostawiam na koniec jak juz nabede Fx-a

a wiec ktory ? obecnie strzelam z 35mm f/1.8

a co do kopa w klate to by musialo ich byc 4 bo z 3 sobie poradze.

Domyślnie

Powiem ci że masz ciężki orzech do zgryzienie bo jak dla mnie to oba te obiektywy są bardzo przydatne ale jeśli myślisz nad 14-24 to ja bym wziął właśnie 14-24 i 70-200.

Domyślnie

hmm wlasnie nie wiem szerokiego chcialbym miec na koniec wiec o nim nie myslmy... :0

dodam ze wraz z 24-70mm do kompletu dołączam sb-900
    natomiast tele juz bez bonusow

najpierw myslalem nad 70-200 ale cos mi sie ubzduralo ze standardow wysokiej klasy zoom reporterski bardziej mi sie przyda na poczatek teraz mowisz o szerokim i juz sam nie wiem co wybrac a na zakup 3 na raz poki co mnie nie stac

Domyślnie

kolega papajpo zasugerował żeby wziąść 14-24 i 70-200 ale jeśli Ty planujesz 14-24 kupić po zakupie FX więc weź teraz 70-200
    ja dopiero zaczynam zbierać na N 70-200
    D300 | MB-D10 | N35 1.8G | SB-900

Domyślnie

a czy N70-200mm da rade z moja D90 ??

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Czy da rade? to fantastyczny obiektyw. Tylko zastanów się jaki zakres jest ci potrzebny. Bo to są dwa rożne ACZKOLWIEK uzupełniające się obiektywy. O rożnych przeznaczeniach. Nie można ich stawiać na szali rownosci.

Domyślnie

Oba obiektywy zacne i na żadnym się nie zawiedziesz.
    To Ty musisz zdecydować który zakres ogniskowych bardziej Ci teraz potrzebny i masz odpowiedz.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów