Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Problem z d5000

Domyślnie Problem z d5000

Witam.
    Mam problem z moim nikonem d5000. Dzisiaj podczas sesji na zewnątrz, po wykonaniu ok. 300 zdjęć aparat nie chciał mi się załączyć. Wielokrotnie w czasie robienia zdjęć włączałam go i wyłączałam, aż w końcu zdechł. Po przełączeniu na ON kompletnie nic się nie dzieje, tak jakby w środku nie było baterii. A jest całkowicie naładowana.
    Nie miałam z nim wcześniej absolutnie żadnych problemów.
    Po podłączeniu do komputera też zero reakcji.

Co może być tego przyczyną?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NastyIdea Zobacz posta
    Witam.
    Mam problem z moim nikonem d5000. Dzisiaj podczas sesji na zewnątrz, po wykonaniu ok. 300 zdjęć aparat nie chciał mi się załączyć. Wielokrotnie w czasie robienia zdjęć włączałam go i wyłączałam, aż w końcu zdechł. Po przełączeniu na ON kompletnie nic się nie dzieje, tak jakby w środku nie było baterii. A jest całkowicie naładowana.
    Nie miałam z nim wcześniej absolutnie żadnych problemów.
    Po podłączeniu do komputera też zero reakcji.

Co może być tego przyczyną?
    wada fabryczna modelu D5000 objawiająca się właśnie padem układu zasilania - niestety aparat do serwisu

http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=106827
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

A jednak... cóż. Dziękuję za odpowiedź.

Domyślnie

Ale lepiej załatw to poprzez sklep... bo jak wyślesz sam do serwisu to możesz dłuuuugo czekać...
    Nikon D70s | N18-70 f/3.5-4.5 | N50 f/1.8 | T55-200 f/4-5.6 | Filtry Hoya |Pilot | Statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oskar85 Zobacz posta
    Ale lepiej załatw to poprzez sklep... bo jak wyślesz sam do serwisu to możesz dłuuuugo czekać...
    jak wyśle przez sklep to będzie czekał tyle samo - sklep ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji złożonej z tytułu niezgodności z umową (ta jest oczywista skoro jest to wada fabryczna), ale sama naprawa może trwac już np. 3 miesiące

Domyślnie

Załatwię to raczej poprzez sklep, ale mój główny problem polega na tym, że kupowałam aparat ponad 2 miesiące temu, a mam niepodstemplowaną gwarancję, bo z różnych przyczyn nie mogłam jechać i tego załatwić. I teraz zastanawiam się czy oni w ogóle mi to podstemplują i uznają reklamację... I jak to w ogóle rozegrać żeby było dobrze.

Domyślnie

Załatwię to raczej poprzez sklep, ale mój główny problem polega na tym, że kupowałam aparat ponad 2 miesiące temu, a mam niepodstemplowaną gwarancję, bo z różnych przyczyn nie mogłam jechać i tego załatwić. I teraz zastanawiam się czy oni w ogóle mi to podstemplują i uznają reklamację... I jak to w ogóle rozegrać żeby było dobrze.
    jeżeli to jest dobry sklep to uznają bez problemu, bo masz gwarancję EU i PL, podstęplują gwarancję - i tak odsyłają to do Nikona, praktycznie koszt sklep ma tylko wysyłki, więc się raczej wygłupiać nie będzie

jezeli jest to jakiś powiedzmy "dobry" sklep to może być różnie (np. aparat z USA, czy Tajwanu/ HK własnym importem sprowadzony), ale to już trudno wyrokować

Domyślnie

Sieć Avans... Nie wiem jak to z nimi jest tak szczerze mówiąc.
    Ale... powinnam najpierw podstemplować gwarancje, a dopiero za parę dni zgłosić reklamację, czy załatwić to od razu?

Domyślnie

Sieć Avans... Nie wiem jak to z nimi jest tak szczerze mówiąc.
    Ale... powinnam najpierw podstemplować gwarancje, a dopiero za parę dni zgłosić reklamację, czy załatwić to od razu?
    Od razu, chociaż to akurat mało istotne bo nie z gwarancji będziesz korzystać, ale i tak przyda się na przyszłość. Avans sobie raczej nie pozwoli na wygłupy - za duża sieć, szczególnie, że o wadzie jest głośno i wystąpiła u Ciebie. Wydrukuj sobie z linkowanej strony informację o problemach Nikona oraz "analizę" ze strony www z wpisanym swoim numerem seryjnym. Dołącz to do reklamacji, złóż reklamację z tytułu niezgodności z umową (nie gwarancji) - będą mieli 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji, a skoro wiesz, że wada wrodzona istnieje to wiesz że aparat jest niezgodny z umową i nie będa temu zaprzeczać.

Inna sprawa to niestety czas naprawy - tutaj może być różnie - serwis Nikona do najszybszych nie należy, a teraz jak są zawaleni Nikonami D5000 to jest jeszcze różowiej.

Domyślnie

Załatwię to raczej poprzez sklep, ale mój główny problem polega na tym, że kupowałam aparat ponad 2 miesiące temu, a mam niepodstemplowaną gwarancję, bo z różnych przyczyn nie mogłam jechać i tego załatwić. I teraz zastanawiam się czy oni w ogóle mi to podstemplują i uznają reklamację... .

Podstempluja na pewno , jak ja kupowakem kompakt w media-markt , to tez nie bralem stepelka .
    Aparat popsul mi sie doslownie pare dni przed uplywem rocznej gwarancji i bez problemu mi podbili.

Pozdrawiam
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów