17.10 idę robić reportaż,relację,pamiątkę z koncertu moich kumpli... jakie szkło zabrać,mam dwie stałki 135/3,5+55/1,8;dodatkowo N18-55 3,5-5,6...Będzie raczej ciemno...Lampa?Brrrr...![]()
Szukaj
17.10 idę robić reportaż,relację,pamiątkę z koncertu moich kumpli... jakie szkło zabrać,mam dwie stałki 135/3,5+55/1,8;dodatkowo N18-55 3,5-5,6...Będzie raczej ciemno...Lampa?Brrrr...![]()
Nie rozumiem - ja bym zabrał wszystko. Masz jakieś ograniczenia wagowe?
A na ciemności wymyślono D700/D3/D3x
Co prawda i bez nich ludzie od dziesięcioleci jakoś robią zdjęcia na takich imprezach...
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Jak to kumple, to pewnie wpuszczą Cie pod scenę... 50-ka koniecznie, i coś szerokiego... lampe weź na wszelki wypadek... Możesz dopalać, niekoniecznie na maxa... Czasami bez się nie da... Ja na koncercie radziłem sobie tylko z 50 (nie jest lekko, ale się da), a zwykle to tele+standard, lub coś szerokiego... Ale fish eye tez się nadaje, zwłaszcza by podkreślić dynamikę występu, np w małym pomieszczeniu... Radze Ci być tam wcześniej i ocenić sytuację![]()
Dżezu Ty...
Czemu nic nie powiedziałeś?.. Proszę tu natychmiast zadzwonić do mnie ze wszystkimi szczegółami i się ustali co i jak![]()
Skontaktuj się z nami