Szukaj
Cos Ci sie chyba zdjecia nie wkleily poprawnieAle mimo wszystko jestem za dwojka....
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
1.
2.
3.
Poczytaj o wstawianiu zdjęć. Gdzieś jest podwieszony chyba nawet wątek na ten temat.
w 1 brakuje mi trochę przestrzeni. To koło wycięte trochę z kontekstu teraz jest.w 2 motyw fajny. Taka łódka na dachu i morze w głębi...można by to wykorzystać i kadrować ciut w lewo żeby się pozbyć tego czerwonego czegoś po prawej.
3 w sumie najbardziej mi się podoba. Nawet mimo tego że centralnie. Motyw jest symetryczny, więc mu to pasuje. Kadrowałabym ciaśniej z kolei, żeby pozbyć się przeszkadzajek i wydobyć jeszcze bardziej symetrię (albo może przycięłabym to teraz w kwadrat z cieniem po prawej stronie?).
Wszystkim dodałabym trochę kontrastu.
pzdr
Hej !
Nie jest źle, ale:
- magię danego miejsca znasz tylko Ty, bo tam byłeś. Przypomina Ci się ona nawet wtedy, gdy faktycznie na zdjęciu nawet jest niewiele. Pamiętaj o tym. Inni mogą tam nic ciekawego nie widzieć, więc pokaż im to.
- zdjęcia w pełnym słońcu zazwyczaj dają niebieskie cienie bez szczegółów - inne ustawienie (lub inna pora dnia) może trochę zniwelować tę niedogodność.
- poczytaj na stronie głównej Forum: jak się umieszcza zdjęcia.
Pozzdrawiam.
Edit: niestety nie byłem pierwszy.
Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 09-10-2009 o 09:12 Powód: literówka
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami