Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Marie

swiatlo
    Gość

Domyślnie Marie

Oto Marie w sesji tzw. "Senior Photos", czyli w określonej i ściśle zdefiniowanej stylistyce.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

3 jak dla mnie najlepsza... Fajny post procesing...

Domyślnie

za NBA 3 najlepsza.
    fajną drogę w obróbce obrałeś, a ta najlepiej mz wygląda na 2.
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelass Zobacz posta
    fajną drogę w obróbce obrałeś
    Szczerze mówiąc to obróbka jest najbardziej zwykła ze zwykłych. Po prostu pomachanie krzywymi oraz lekkie rozmycie. Senior Photos to nie jest pole do popisu dla ambitnych artystów. Zdjęcia mają być wyraźne, pozytywne w wymowie, a artystyczne tylko do pewnych granic.
    Takie zdjęcie by w tej dziedzinie nie przeszło: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=114957

Domyślnie

za kolegami 3 jest najlepsza. Bardzo dobre ujecie i efekt koncowy.Gratuluje
    Zbędny

Domyślnie

Czy możesz przybliżyć czym są senior photos? Czy to zdjęcia wykonywane do senior yearbook, na zakończenie szkoły? to do prywatnego albumu czy szkolnego? Tak z ciekawości - to chyba ciekawoska z USA?
    NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Na ostatnim roku szkoły każdy uczeń idzie do fotografa aby zrobić sobie profesjonalną sesję. Jedno zdjęcie z tej sesji musi być w bardzo zdefiniowanym formacie i to zdjęcie idzie do szkolnego yearbook. Pozostałe mogą być bardziej kreatywne i te najlepsze też mogą być drukowane w yearbook w osobnej sekcji tylko dla seniorów. Najlepsze zdjęcia z pakietu uczniowie wysyłają też do rodziny i znajomych, ich rodzice wieszają je na ścianach albo stawiają na biurkach. Taka tradycja. Kolejna okazja do przepływu pieniądza i stworzenia całego zastępu fotografów którze z tego karmią ich rodziny. Kapitalizm - pieniądz musi być w ruchu.
    Ja dopiero w to wchodzę. To córka mnie wyciągnęła z krajobrazu i pchnęła w tym kierunku. A ja chętnie próbuję...

Domyślnie

kolorki fajniaste a nr 3 najbardziej mi podchodzi
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienie - ciekawe kiedy do nas zawita ta nowa świecka tradycja? Dla rynku fotografów pracujących na zlecenie to swieży kolejny temat obok sesji ciążowych. Zapotrzebowanie pewnie się pojawi w dobie cywilizacji obrazkowej.
    Życzę powodzenia i zleceń!
    NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

Domyślnie

kolory ładne, jak i kadry, technicznie oki, ale jakoś nie porywają, a to najważniejsze.

Uprawnienia umieszczania postów