Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Jaki zamiennik do D3000

To moj pierwszy post na forum,wiec przy okazji chcialem sie przywitac ze wszystkimi. Czesc!
    Mam takie pytanko,mianowicie zastanawiam sie nad zakupem dodatkowej baterii do D3000-to w zasadzie to samo co D60-ale nie wiem czy inwestowac w drozszy oryginal czy moze wystarczy inny zamiennik "nie markowej" firmy.Jesli zamiennik to na co sie patrzec?Moze to bez znaczenia?
    Oryginalna pojemnosc nikonowskiej bateryjki to 1050-1080,a widzialem,ze te nie oryginalne siegaja pojemnosci nawet do 3000 :/ To jakis fejk czy prawda?
    Co radzicie?

Domyślnie

Witam. Jeżeli nie oryginalny, to polecam akumulator firmy Delta. Sam używam takiego z D60 i spisuje się bardzo dobrze. Akumulatory o pojemności 3000mAh... to chwyt marketingowy i nie warto na nie zwracać uwagi.
    Tutaj masz link do Delty http://www.allegro.pl/item757566900_...000_d5000.html

Pozdrawiam.
    Nikon DX

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

A ja ma jakiś zamiennik no name... i też śmiga nieźle...

Domyślnie

Ok dzieki za podpowiedzi.Czyli generalnie nie ma co zwracac uwagi na nazwy firm producentow "no name" (dziwnie zabrzamialo) Okazuje sie rowniez,ze wysoka pojemnosc to sciema i chwyt marketingowy.Zakupie wiec poprostu....cos
    Dzieki jeszcze raz!

Domyślnie

Witam
    Może mi ktoś polecić w dobrej cenie baterię do nikona D3000(zamiennik) czy to koniecznie musi być EN-EL9a? Czym ona rożni się od EN-EL9? Czy można kupić akumulator dedykowany do innego modelu gdzie oryginał to właśnie EN-EL9? I przy okazji kupiłbym także ładowarkę do takiej baterii. Będę wdzięczny za pomoc, nie znam się na tych sprawach i liczę na pomoc fachowców przeglądających to forum. Zależy mi aby to wszystko było w miarę tanie. Mile widziane będą linki do np. Allegro.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam

Domyślnie

pomoże ktoś?

Domyślnie

powinno być chyba 7,4V, ja bym go nie kupił.
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

kupilem Phottix Titan jak narazie spisuje sie dobrze, dzieki za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory63 Zobacz posta
    powinno być chyba 7,4V, ja bym go nie kupił.
    Oryginał EN-EL9a ma właśnie 7,2V. Korzystałem z zamiennika Active-Jet i też miał 7,2V - nie miałem z nim żadnych problemów.

Uprawnienia umieszczania postów