Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Warsztaty w Wawie - backstage :))

To zdjęcie pewnie powinno pojawić się w dziale fotografia uliczna (która mnie mocno kręci zresztą) ale wrzucam tutaj w ramach foto żartu skoro wstawiamy foty z tego spotkania. Nie mówimy o technice tego zdjęcia tylko sytuacji.

Spojrzenie - bezcenne

Chciałam Was w tym kontekście zapytać, jak ogólnie radzicie sobie z gapiami. Czy robicie sesje w miejscach bardzo uczęszczanych? Jak reagują modelki?

NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

Domyślnie

backstage? przeciez Ci ludzie to jakaś obca wycieczka
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Dla mnie backstage to wszystko co się dzieje poza oficjalnym kadrem....

Domyślnie

Nie całkiem backstage, ale fajnie złapane.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

No raczej backstage
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

oj tam, czepiacie się Pokazał jak ludzie się szfendaja w kadr.

co do mnie: przy Ibizie (feria barw bikini, piór itp) - ludzie latali i robili fotki. Schodzili z kadru ładnie. Ale już "mochery" obrazą nazywali to że modelki paradowały w strojach kąpielowych przez miasto (miasto wypoczynkowe).
    Generalnie nie ma problemu z ludźmi, jeśli kulturalnie poprosisz. Najczęściej sami schodzą z kadru.
    Ale.. miałem jazdę w hotelu. Wysokiej klasy hotel, 3 laski skąpo ubrane i ubiory eksponujące kształty (zero nagości itp). Właściciel hotelu zgodę dał. Gości zero. Późna godzina (23). Bar jeszcze czynny (zdjęcia na barze i przed).
    Po 30 minutach sesyjki, wpadają kolesie. Zamawiają wódeczkę i komentują. Ok, przecierpię. Ale jak wyciągnęli komórki i zaczęli laską zdjęcia cykać to się w****... Jeszcze włazili mi w kadr non stop. Nie byli to goście hotelowi, tylko kolesie z ulicy. Niestety barman nie dał rady wyprosić. Ochrona przyjechała po długiej chwili. Ale to wystarczyło aby modelki straciły ochotę do zdjęć i także ja.
    To jedyny przypadek jaki był taki "śliski". Mimo że wzrostu niewielkiego jestem, jednak do napitego byczka wyskoczyłem z łapami bo nie wytrzymałem jak modelce mówił: "pokaż cycki lala".

Odrębna jazda jest z komerchą. Fotki w centrum miasta. Brak zgody władz na "zamknięcie" terenu. Zdjęcia przy fontannie w kostiumach kąpielowych. Modelki opłacone itp. A tu ludzie z telefonami człowiekowi pod puchę włażą i cykają foty. Skończyło się, w momencie, gdy podchodziliśmy do takich robiących zdjęcia telefonem i prosiliśmy o 500 zł za zdjęcie wykonane + dane do faktury. Jak się buldoczył jeden z drugim, to pytałem czy wezwać straż miejską celem wylegitymowania gościa abym wiedział kogo podać do sądu o kasę za wykonane zdjęcia bez zgody modelki.
    Może tak: złośliwe to było, jednak to kasa (komercha), ktoś za coś płaci. Do tego nie ma się kilku dni na fotki. Ale jak ktoś podszedł i zapytał grzecznie czy może zrobić zdjęcie itp - to czemu nie. Jeśli modelka nie pozuje akurat, i wyrazi zgodę to proszę robić. I tu o dziwo dziewczyny bez namowy żadnej, wyrażały chętnie zgodę Co znaczy ładnie poprosić z kulturą?
    Sorry, rozpisałem się bo jeszcze mam nerwa i akurat temat mi wpadł

Domyślnie

Dzięki, właśnie takich wypowiedzi o codziennych doświadczeniach oczekiwałam, a nie komentowania co jest a co nie jest backstage.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julievna Zobacz posta
    Dzięki, właśnie takich wypowiedzi o codziennych doświadczeniach oczekiwałam, a nie komentowania co jest a co nie jest backstage.
    Ale sama piszes że wrzucasz zdjęcie w konwencji foto-żartu, a wciskasz to do kategorii portret Na foto-żart jest osobna kategoria, tam oczekuj wypowiedzi o codziennych doświadczeniach a nie tu, w portrecie gdzie się ocenia zdjęcie, które mimo podpisu backstage'm nie jest
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Ok, rozumiem. Wszystko jasne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julievna Zobacz posta
    Ok, rozumiem. Wszystko jasne.
    chodzi o kategorię, nic więcej

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów