Cześć,
już kiedyś o tym pisałem choć w innym dziale ale powracam do tematu bo coś nie tak się dzieje z ostrością na zdjęciu gdy korzystam z NX (mam ostatnią aktualizację); wcześniej nic "takiego" nie miałem.
A więc: otwieram np. TIFF i chcę podostrzyć, daję na maxa ostrość wskakuje a po chwili kółeczko zakręci (nowe skalowanie?) i ostrość znika!
Podejrzawam, że chodzi o jakieś ustawienia wcześniejsze w puszce? choć przecież tiff nie powienien? zapamiętywać takich danych jak choćby nef gdzie możemy wrócić do każdego wcześniejszego kroku...
Z nefem dzieje się to samo: otwieram, delikatnie podostrzam, ostrość wskakuje a po chwili znika. Podostrzam na maxa i ta sama syt się powtarza (oczywiście przy max zwiększeniu ostrości widać pewną różnicę w stosunku do parametrów wyjściowych ale bardzo niewielką).
Jestem za cienki w te klocki
PS. Czy mam może wyłączyć w NX-ie ustawienia z puszki??? Bo co jak co ale wstępnie mi pasują; później tylko parę zmian wprowadzam i jest (a raczej było) dobrze... (a może to co z puszki kłóci się w jakiś sposób z tym co w NX???)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami